3voor12 Den Haag op Parkpop 2017 3voor12 Den Haag op Parkpop 2017

Een dag in het Zuiderpark

, Redactie 3voor12 Den Haag

Parkpop 2017 is in volle gang. Vandaag staat er in het Zuiderpark een breed scala aan muziekstijlen geprogrammeerd. Van het hardere werk (DOOL, G.O.D), Nederhop (Broederliefde) tot electro (Tears and Marble), alles heeft een plek gekregen op het festival. 3voor12 Den Haag is – uiteraard – de hele dag aanwezig voor verslag en plezier.

21:26 La Pegatina brengt een knallende afsluiting

In 'Lloverá Y Yo Veré' zingt La Pegatina "Cuando se cierra una puerta, siempre se abre una ventana", wat zoiets betekend als: als er een deur sluit gaat er altijd een raam open. De organisatie van Parkpop heeft dit credo gevolgd toen Bootsy Collins door gezondheidsproblemen af moest zeggen. La Pegatina werd als vervanger opgetrommeld en moest de Jupiler Stage afsluiten; een taak die rustig door de Catalanen kon worden uitgevoerd. De cumbiapunk die de heren uit Barcelona spelen ligt makkelijk in het gehoor en brengt hele volksstammen in extase. .... LEES VERDER

21:26 GLOWINTHEDARK bouwt een plat feestje

De jongens van GLOWINTHEDARK komen het podium op met zaklampen en robotachtige bewegingen. Ze lijken naar iets te zoeken en tijdens de show wordt duidelijk naar wat. GLOWINTHEDARK is op zoek naar sexy dames en gestoorde mannen. Het publiek reageert levendig: missie geslaagd..... LEES VERDER

21:26 The Baseballs, happy days are here again

Alsof we nog niet genoeg covers gehoord hebben dit weekend, gieten The Baseballs min of meer recente hits in een jaren vijftig rock 'n' roll jasje. Dat doen ze in spijkerjackies en jeans en voorzien van kapsels waar Johnny Bravo jaloers op zou zijn..... LEES VERDER

21:17 Tears & Marble is weinig veranderd

Mocht je Tears & Marble twee jaar geleden met Chris Kuhlen hebben gezien dan valt op dat er weinig is veranderd. Behalve de bezetting, de werklast is verdeeld onder de drie mannen: Maurizio Pinna, Joris van der Poel en Arend Lakke. Het oogt voller, maar zowel muzikaal als showtechnisch gebeurt er niets nieuws...... LEES VERDER

21:13 Broederliefde gaat clichés niet uit de weg

Er breekt een gekte aan, zowel backstage als op het veld. Het loopt aan alle kanten vol. Backstage verzamelt zich een groep jongeren en kinderen met telefoontjes in de hand. Een gedeelte van de straat wordt afgezet en twee bussen komen aangereden: Broederliefde is binnen..... LEES VERDER

19:57 Jon Tarifa speelt bekende mix

Een vleugje reggae, wat Caraïbische ritmes en af en toe een stevige gitaar om het geheel wat ballen te geven. Jon Tarifa is niet de eerste die het doet en ook zeker niet de slechtste. Met een paar goede muzikanten om zich heen speelt hij een vrolijke maar verder weinig spannende set.... LEES VERDER

19:57 Alison Moyet gaat mee met de tijd

Stevige elektropop van de jaren '80 tot aan nu komt voorbij op het podium bij Alison Moyet. Ondanks dat haar carrière al begon in de jaren '80 is de zangeres vocaal nog steeds heel sterk.... LEES VERDER

19:25 Los Pacaminos: Paul Young, maar dan anders

Aan de vooravond van Parkpop stond de Britse zanger annex voormalig tieneridool Paul Young als zichzelf op het podium met een set vol hits uit de jaren tachtig. Young is in Den Haag blijven hangen voor Parkpop, waar hij met zijn nieuwe band Los Pacaminos een hele andere kant van zichzelf laat zien... LEES VERDER

18:25 Niko wil dansen

Niko wordt aangekondigd als “boyband-deluxe”. Of dat waar is, valt te betwijfelen. De zwoele zang van het eerste nummer slaat al direct aan. Het zonnetje komt door en summerfeelings komen naar boven. Het publiek springt gezellig met de band mee. Zanger Nik van den Berg is moe, maar dat weerhoudt de jongens niet er volledige voor te gaan.... LEES VERDER.

18:25 De nachtkaars van Henk & Melle

Henk & Melle beginnen zonder aankondiging met 'Pancake Face' als soundcheck. Een handvol Parkpoppers verzamelt zich bij het podium. Dit voorproefje zet de toon voor de rest van de set. Het optreden is klein en ingetogen, zo ingetogen dat het lastig is om de twee te verstaan... LEES VERDER.

18:21 G.O.D. varieert tussen hard en harder

Voor het steviger werk verplaatsen wij ons naar het Haags podium waar G.O.D. een muur van geluid optrekt. Justin Verkijk kondigt het trio aan als ‘hard, vies en snel’ en daar is geen woord van gelogen.... LEES VERDER.

17:42 Popkoor Focus straks op het podium bij The Baseballs

17:37 Joanne Shaw Taylor is generiek goed

Joanne Shaw Taylor had zichzelf al aangekondigd voordat Parkpop de eerste namen überhaupt naar buiten had gebracht. De Britse bluesartieste kwam met een volledige band naar het Zuiderpark om het publiek een vakkundig lesje blues te geven. Echt boeien doet de show niet, maar aan kwaliteit geen gebrek..... LEES VERDER.

17:05 Grannies kunnen ook breaken

17:00 Friends of the Family lekker bezig

Omdat het optreden van Friends of the Family vorig jaar op Parkpop bijna in het water viel door hevige regen voorafgaand aan het festival, mag de band het dit jaar opnieuw proberen. Met een welgemeend “Kut hé, die regen”, lijken de weergoden wederom roet in het eten te gooien. Maar na een minuutje of tien kunnen de poncho’s uit en paraplu’s worden ingeklapt..... LEES VERDER.

16:50 Causes raakt elke toon

Na het Haagse de Règâhs wordt Causes ontvangen op het Jupiler podium. Wat waarschijnlijk maar weinig weten in het publiek is dat ook deze band een Haags tintje heeft. Robert, de bassist van de band, blijkt namelijk te zijn geboren en getogen in Den Haag...LEES VERDER.

16:48 The Stangs creëren een Haagse Summer of Love

Pas tijdens het tweede nummer merkt het festivalvolk dat er ook op het podium aan het randje van het terrein een band staat te spelen. Zonde, want een groter publiek had The Stangs goed gedaan. Zodra ze het nummer Abacadabra spelen beginnen de toeschouwers te bewegen. De muziek brengt een hoognodige strandsfeer en neemt ons mee terug naar The Summer of Love... LEES VERDER.

15:49 Ook het People Stage is in volle gang

16:00 VXUY lokt buiktruitjes naar Haags Podium

Als VXUY op de bühne stapt wordt het wat drukker op het veld. De band lijkt vooral jonge dames met buiktruitjes aan te spreken en dus komen deze al dansend deze kant op. Het viertal speelt popliedjes vol synthesizer, samples en galm op de gitaren.. LEES VERDER.

14:52 Night at the Park: de voortkabbelende cover editie

Gisteravond waren wij ook aanwezig bij Night at the Park. Lees daar DEZE RECENSIE van terug. 

14:52 DOOL slaat in als een bom

Aandacht is een verplichting bij Parkpop stage opener Dool. De band heeft de ondankbare taak om de vroege festivalgangers wakker te schudden. En dat lossen de heren en dame met gemak in. De gitaargedreven band heeft de intensiteit van een metalband en de opbouw van een post-rock act... LEES VERDER.

15:02 Runaway Boys openen met rock'n'roll allure

De openingsact van het Haagse Podium bestaat uit een viertal jonge gasten. Als we aankomen staat Runaway Boys elkaar backstage op te peppen. Ze stralen geen spanning uit maar vooral plezier.....  LEES VERDER.

14:52 De Règâhs vieren jubileum op Parkpop

Het eerste optreden op de Jupiler Stage wordt verzorgd door Haagse flamencosensatie De Règâhs. De heren vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum en dat wordt gevierd met een larger-than-life-show inclusief achtergrondzangeressen/danseressen en een uitbreiding van de band.... LEES VERDER.

14:00 Het Haagse Podium draait dit jaar op groene stroom

13:00 De Regahs trappen af op Parkpop Stage

12:34 Blaas Of Glory vervangt Toots and the Maytals

Toots and the Maytals hebben vanwege logistieke problemen hun optreden op Parkpop af moeten zeggen, zij worden vervangen door de Nederlandse akoestische parodie-coverband Blaas of Glory.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag