3voor12 Den Haag tipt Parkpop 2017 3voor12 Den Haag tipt Parkpop 2017

Met The Stangs, La Pegatina en Friends Of The Family

, Tekst: Eric Hoetjes

Parkpop is ieder jaar het verplichte uitstapje voor de Haagse festivalganger. Tijdens deze smeltkroes van alles wat Den Haag aan publiek te bieden heeft wordt 'en masse' vermaakt met allerhande muziek. Van hiphop tot flamenco en van sixtiespop tot folk, het festival draait er zijn hand niet voor om. Wij geven alvast een lijstje met een aantal acts dat wij niet gaan missen.

De Règâhs

De Règâhs openen dit jaar het festival. De Haagse flamencosensatie gaat al tien (!) jaar mee en dat vieren ze met een larger-than-life-show met danseressen en een groot aantal muzikanten. Een soortement van greatest hit show is wat het publiek toebedeeld krijgt van de heren, dus meezingen zou zomaar verplichte kost kunnen worden. Verwacht Haagse spitsvondigheden met een Spaanse feel. Olé!

Jupiler Stage - 13:00/13:50

2. Broederliefde

Broederliefde is uitgegroeid tot één van de allergrootste life-acts van de lage landen. Lowlands, Pinkpop, het Sparta-stadion, overal ging het dak er af. De koplopers van de Caribische nederhop zijn een garantie voor hordes schreeuwende kinderen en een ongeëvenaard feestje. Alvast geven we het publiek mee dat er veelvoudig van drie naar één geteld gaat worden, het is de bedoeling dat er daarna gesprongen gaat worden. Houd daar alsjeblieft rekening mee als je in het publiek staat, je wil per slot van rekening niet de enige zijn die het niet begrijpt.

Jupiler Stage - 19:05/19:50

3. Jon Tarifa

Net als bij Broederliefde is één van de video's van Jon Tarifa meer dan een miljoen keer bekeken. Hij is namelijk de man achter die Barack Obama tributevideo die wereldwijd viral is gegaan, zelfs Obama's dochter deelde het op haar social media kanalen. Verder is het voor hem de achtste keer dat hij op de planken staat op Parkpop en daarmee heeft hij een record in handen. Na een aantal keer met oude projecten of als gastartiest is het nu de tweede keer dat hij solo de bühne betreedt. De sympathieke Albanese Hagenaar zal dit jaar ongetwijfeld meer publiek trekken dan ooit tevoren, wat Donald Trump wel niet teweeg kan brengen.

Haags Podium - 18:40/19:20

4. Friends Of The Family

Wie vorig jaar enkel en alleen voor Friends Of The Family naar Parkpop kwam, kwam flink bedrogen uit. Door een wolkbreuk van de voorgaande avond moest werd er nog volop aan de drainage van het festivalterrein gewerkt en was het publiek nog niet welkom, maar om een goed schema aan te kunnen houden werd er wel van de band verwacht dat er gespeeld zou worden. De folkpopgroep stond dus voor een handvol publiek te spelen en de diehard-fan kon slechts het laatste stukje set meekrijgen. Daarom deed de organisatie van Parkpop de toezegging dat het ditjaar dunnetjes over mag worden gedaan, in een iets andere bezetting weliswaar want drummer Stefan van de Brug heeft namelijk de stokjes overgenomen van Tijs Kulker.

Park pop Stage - 15:00/16:00

5. The Stangs

The Sixties zijn nog steeds hot. Dat blijkt maar uit de grote hoeveelheid acts dat zich nog steeds door het gouden decennium laat inspireren. The Stangs is daar een goed voorbeeld van. De jongelingen lijken te laat te zijn geboren en gingen stad en land af in het voorprogramma van The Kik. Met 'Look Into The Sun' hadden ze zelfs een bescheiden hitje in de Haagse contreien en de toekomst ziet er rooskleurig voor ze uit. Dit jaar nog op het Haagse Podium maar wellicht moet er over een paar jaar een flink bedrag worden neergelegd om ze te mogen zien, geniet er dus nog van zolang het gratis kan.

Haags Podium 14:35/15:05

6. La Pegatina

Toen funklegende Bootsy Collins zijn optreden op Parkpop cancelde was menig muziekliefhebber teleurgesteld. Dessalniettemin moest het festival op zoek naar een waardig vervanger van het headlinerkaliber. Met de Catalaanse cumbiapunkband La Pegatina hebben ze die in huis gehaald. De heren touren al jaren door Europa en overal waar ze het podium betreden gaat het complete publiek helemaal los. Het recept is simpel: Spaanse klanken op een snel tempo en dat afgetopt met een grote dosis publieksparticipatie. De naam betekent letterlijk: De Sticker en net als stickers zullen de lichamen van de toeschouwers, na de show, plakken.

Jupiler Stage - 20:30/21:35

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag