Terwijl op de andere podia door de stad de ‘grote’ jongens hun kunsten vertonen is de Skooltainer op het Buitenhof de plek om jonge bandjes en acts te bekijken. Daar heeft The LIFE I LIVE namelijk traditiegetrouw de Skooltainer staan. In moordend tempo worden daar tien talentvolle Haagse acts het podium over gejaagd. En Den Haag mag zich weer in de handjes wrijven met zoveel rauw talent.

De opener in de Skooltainer (een omgebouwde container) is The Last, de rockband valt meteen op door de ijverige bassist die het merendeel van zijn noten slapt. Eigenzinnig dus. Na elke song komt er meer energie uit de band, waardoor het spijtig is dat de band slechts drie nummers mag opvoeren.  De meidenband Sugar Skulls wordt enthousiast onthaald door presentator Remco Visker; vooraf en achteraf wordt het publiek geadviseerd om de Sugar Skulls ter plekke op te zoeken en te liken op Facebook. De meiden spelen namelijk eigen werk met een goed gevoel voor popliedjes.

Niet verrassend: de Jazz Cigarettes heeft niets met jazz te maken. Wat wel verrassend is dat het funkrock trio goed gebruikmaakt van de beschikbare tijd en goudeerlijk overkomt. De band begint ruim voor tijd te spelen en overdonderd met een instrumentaal nummer. “Dat was ons eerste nummer al”. De band is wonderbaarlijk goed op elkaar ingespeeld, waardoor met name de bas en gitaar goed overkomen. De laatste song die de jongens opvoeren is 'gisteren bedacht' en klinkt nu al bovengemiddeld. Keep it coming.

Jazz Cigarettes @ The LIFE I LIVE 2017

The Last @ The LIFE I LIVE 2017

Hij is jong en zelfverzekerd, maar zeker niet bang om een zachte kant te laten zien. Yael Campell rapt en dicht op melodieuze wijze als een jonge Typhoon. Zijn poëzie over de verbintenis tussen mensen wordt dan ook beloond met een groot applaus. Na afloop geeft Yael nog snel een shoutout naar zijn dansende entourage en we gaan door naar de volgende act. Moordend tempo!

Stel je voor: een zonnige zomerdag, liggend tussen de gele bloemetjes. Wat voor muziek hoort daarbij? De naam zegt het al: Something Like Sunshine. Dit lieflijke duo zorgt voor een vrolijke zomerse sfeer op het Buitenhof. Het publiek droomt langzaam weg bij het schattige gitaarspel en de mooie harmonieën terwijl het langzaam donker begint te worden. De avond is nog jong, net als het talent op dit podium.

Sfeer @ The LIFE I LIVE 2017

Nog geen twee weken geleden speelde deze band op HipFest en vanavond staat de pop/indie-rock band The Navigators op The Life I Live. De band, bestaande uit vijf leden, groeit uit het Skooltainer podium met hun swingende refreinen en pakkende gitaarriffs. Dat de band al enige podiumervaring heeft blijkt uit de fantastisch energieke show die ze neerzetten. Dit belooft nog veel voor de toekomst. The Navigators sluiten hun optreden vol overgave af voordat TUB het podium betreedt. TUB is zelfs een nog grotere formatie dan The Navigators met 6 leden. Deze eigenzinnige band begint met een funky sound waar het publiek lekker op meedeint. Na een korte onderbreking gaan ze verder met reggae. Tijdens het laatste nummer NaNaNa, een cover van Splendid, komt Splendid frontman Pat Smith de band versterken op het podium. Eerder deze avond bouwde hij al een feestje op het Spui en ook bij Skooltainer sluit hij samen met TUB het optreden knallend af.


Na TUB is het tijd voor hele andere koek. Het is de beurt aan RWMG, een groep rappers die de Haagse hip hop scene vertegenwoordigt op het Buitenhof. De leden van RWMG hebben hun fans meegenomen en geven een hele sterke performance met een overtuigende attitude. De Nederlandse hip hop doet het de laatste tijd al erg goed en heeft er met RWMG een groep jong talent bij gekregen.

RWMG @ The LIFE I LIVE 2017