Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Handed + Amongster @ Paard

Stef Classens? Waar hebben we die naam eerder gehoord? Ohja, hij won Giel Beelens talentenshow 'De Beste Singer-Songwriter Van Nederland'. Na het winnen van de velbegeerde prijs vormde hij zijn eigen band en tracht hij daarmee het land aan zijn voeten te krijgen met als volgende stop ons eigen Paard. De muziek wordt vergeleken met die van artiesten als Paolo Nutini en Bon Iver en dat is niet niks. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Amongster.

Website

Moss + Amber Arcades @ Paard

"Zo indie dat het pijn doet." Zo omschreef een redactielid van 3voor12 Den Haag onlangs de artiesten die deze avond in het Paard staan. En die omschrijving klopt ook. De Amsterdammers van Moss zijn al jaren een van de indie-paradepaardjes van de lage landen en Annelotte de Graaf van Amber Arcades houdt ook van een beetje alternatief doen. Al met al zal de kleine zaal van het Paard ongetwijfeld vol staan met skinny-jeans en coltruien en zal er flink gebaald worden dat er geen speciaalbier wordt geschonken. Maar dat laatste maakt de muziek meer dan goed.  

Lees hier meer

Dele Sosimi @ Korzo

Veel bekende namen zijn er niet te vinden in het afrobeatgenre. Hoewel Dele Sosimi zich in deze tot de uitzonderingen mag rekenen. De Nigeriaan trad al op met meerdere legendes uit de scene en gooit al vanaf 2002 de voetjes van de vloer met zijn soloproject. Deze vrijdag zal de toetsenist met zijn voltallige band het danstheater Korzo bespelen en de prognose voor de zaterdag is dat alle aanwezigen spierpijn en losse heupen zullen hebben, en dat allemaal door de professor van de afrobeat.

Lees hier meer

Messer Chups @ Zwarte Ruiter

Zombies! Mocht je een surfrock band willen zien, dan ben je op de Grote Markt wel op de goede plek. In Vavoom staan er vrij vaak obscure surfrock band en de Zwarte Ruiter heeft ook wel ervaring met dit soort bands, maar een ‘zombie’ surfrock band kom je niet zo snel tegen. De Russische Messer Chups behoort tot deze niche. Om die reden al bijzonder genoeg om een bezoekje te wagen.

Event

Ciconia Consort @ De Nieuwe Kerk

Sacre Du Printemps. Een hele mond vol voor de gemiddelde muziekliefhebber, maar we hebben het hier over de stukken Apollon musagète, Souvenirs du printemps & Appalachian spring die door het Ciconia Consort worden opgevoerd in De Nieuwe Kerk. Dit jonge orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren, dus mocht je klassiek muziek tekort komen, dan ben je met Ciconia Consort aan het juiste adres.

Event

Dzem @ Paard

Het Paard heeft een terugkerend thema: Poolse bands en acts op een zondag. Dit keer de invloedrijke (in de Poolse muziekscene) bluesrock band Dzem. De bandnaam kan je vrij vertalen in: jamsessie. Bedenk daarbij dat één van hun songs (Czerwony jak cegła) te vertalen is als Baksteen en je kan alle vooroordelen weer loslaten. Nog een funact: deze band heeft ooit als backing band gefungeerd voor Eric Clapton. Kortom een eigenzinnige band. Mocht je niet vies zijn van een muzikaal avontuurtje of ben je een fervent van alles bluesrock dan wil je hier bij zijn.

Event