Voor een mierzoete liefdevolle avond is er op donderdag 20 april geen betere plek dan Paard. Hier gaf Jett Rebel samen met zijn band een show weg met onstopbare een dosis flowerpower, liefde en trouwringen weg.

Minder uitbundig dan je misschien verwacht, komt Jett op in jeans, western boots, T-shirt en bandana. Om zijn hippie stijl helemaal af te maken kun je als je dicht bij het podium staat zelfs de wierrook ruiken. Verwacht vanavond ook geen vuurwerk of projecties, liefde zwaait de scepter vanavond. “Den Haag het is fijn om thuis te zijn. Het was al een fijne tour maar vanavond wordt het een geweldige tour.” Samen met vier hele goede vrienden op het podium begint Jett de muzikale avond met ‘High school reunion’.

Jett Rebel heeft het afgelopen jaar drie albums uitgebracht. Vanavond is zijn laatste album Superpop de rode draad. Een vrolijke plaat vol invloeden uit de jaren 60. De avond kruit wat meer vuur tijdens  de ruigere nummers van o.a. het album Truck.

Jett Rebel @ Paard

Na een dosis stevig te rocken met o.a. ‘Get Your Rock ‘n Roll on’ en ‘Tracks of your tears’, pakt Jelte midden in de show zijn akoestische gitaar om zijn helden te eren. Zo begint hij met het spelen van ‘What do you want the girl to do’ van Allen Toussiant, een nummer dat hij al heel de tour wilde spelen maar hij durft het vanavond eindelijk, waarschijnlijk omdat hij thuis is. Daarna volgt nog een eerbetoon aan zowel Allen als Glen Campbell met ‘Southern Nights’ en ‘Try a little kindness’. Wanneer Jett achter de piano kruipt – een piano die overigens van Herman Brood is geweest – is het tijd voor het meest gevoelige nummer van de avond. ‘Just in case you’re ever down again’ heeft Jett huilend geschreven in een tijd dat hij heel erg depressief was. In de hoop dat anderen steun kunnen hebben aan dit nummer speelt hij het elke avond.

Dat de liefde centraal staat vanavond, dat mag duidelijk zijn. Want voor het volgende liefdevolle moment haalt hij zijn goede vriend Robin het podium op. Robin wilde deze avond onvergetelijk maken voor hem en zijn Willemijn. Wanneer hij op zijn knieën gaat en heel Paard getuige mag zijn van dit aanzoek, is het liefdesfestijn compleet. Om uiteraard daarna toegezongen te worden met ‘Baby’. Jett is even van slag van alle liefde, maar speelt daarna ‘On top of the world’. Want zo voelen de net verloofden zich waarschijnlijk ook.

Zelfs na 2,5 uur is het nog geen tijd om in te kakken en bespelen Jett en zijn vier mannen met volle energie het publiek tijdens een tribute aan Neil Young met ‘Country Girl ‘ en een reprise van ‘It’s Cruel’, inclusief gitaar en drumsolo’s. De energie van de mannen op het podium werkt aanstekelijk en zo staat Paard ook om elf uur nog vrolijk te springen.

Paard is de eerste zaal van de tour die het toelaat dat de band langer door mag spelen. Maar aan elke show komt ooit een einde, dus na een show van ruim 3 uur is het tijd om de instrumenten uit te pluggen en weer naar huis te keren. Met een zee van groene lichten speelt Jett de nacht tot een einde met zijn ‘Green’.