Eve's Fall en JARA winnen eerste voorrondes Global Battle of the Bands

Halve finale op vrijdag 2 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vrijdagavond gingen de voorrondes van Global Battle of the Bands (GBOB) van start. In vier voorrondes in Musicon en HPC strijden zestien bands om een plek in de halve finale en uiteindelijk die plek op het hoofdpodium van Parkpop en deelname aan de wereldfinale van GBOB. Per voorronde gaat er één band direct door naar de halve finale op 2 mei in de SuperMarkt. Daarnaast reikt de jury ook nog een wildcard uit voor de vijfde halve finalist. De eerste voorronde werd gewonnen door JARA en een dag later ging de winst naar Eve's Fall.

De eerste voorronde vond plaats op vrijdag 11 april in het Haags Pop Centrum. Mutt Dog County, JARA, B Sharp en The Return of The Walkman mochten het spits afbijten van deze jaargang van Global Battle of the Bands. De jury, bestaande uit Remco Visker (Ready To Play, Garlic), Lennard Torbijn (3voor12 Den Haag) en Stefan van de Brug (Drumschool Stefan van de Brug, Vuigtuig), liet weten te twijfelen tussen B Sharp en JARA, waarbij laatstgenoemde uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Een dag later, op zaterdag 12 april, vond in Musicon de tweede voorronde plaats. In deze rond stonden Red Light Babies, Eve's Fall, Mama Franko en NiCad tegenover elkaar. De jury, bestaande uit Ramon Fehling (Schollenpop), Niels van den Bergh (3voor12 Den Haag) en Tess van der Zwet (Paard van Troje), verkoos uiteindelijk de gothic/metalband Eve's Fall tot winnaar en dus de tweede halve finalist.
 
De volgende voorronde is op vrijdag 18 april in HPC met The Cavern, Medicine Jet, Sascha & the Sharp Five en Thin Pillow. Aanvang is 20.30 uur, gratis entree.