Thin Pillow, The Black Veins en Sascha & The Sharp Five naar halve finale Global Battle of the Bands

Halve finale op vrijdag 2 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend vonden de laatste twee voorrondes van Global Battle of the Bands (GBOB) plaats. . In vier voorrondes in Musicon en HPC strijden zestien bands om een plek in de halve finale en uiteindelijk die plek op het hoofdpodium van Parkpop en deelname aan de wereldfinale van GBOB. Per voorronde gaat er één band direct door naar de halve finale op 2 mei in de SuperMarkt. Daarnaast reikt de organisatie ook nog een wildcard uit voor de vijfde halve finalist. Eerder wonnen JARA en Eve’s Fall al de eerste twee voorrondes en dit weekend werden de laatste drie deelnemers aan de halve finale bekend.

De derde voorronde van GBOB vond vrijdag 18 april plaats in het HPC. Op het programma stonden optredens van Medicine Jet, Sascha & the Sharp Five, Thin Pillow en The Cavern. Vooral veel psychedelische rock dus, met Sascha & the Sharp Five als uitzondering. De jury bestond vanavond uit Michel Behre (Crossing Border), Karin Wangko (3voor12 Den Haag) en Chris Muller (Holland Spoor Studios). Tijdens de bekendmaking van de winnaar liet Behre weten dat het geen makkelijke keuze was, maar dat uiteindelijk Thin Pillow als winnaar uit de bus is gekomen.
 
De laatste voorronde van GBOB vond een dag later plaats in Musicon. Op zaterdag 19 april streden Valerie Branoux, Acrid, Laura Palmer en The Black Veins om de laatste plek in de halve finale. Juryleden Marin van Campen (Waterpop), Lilianne Laan (3voor12 Den Haag) en Bart Lybeert (Skooltainer, Vuigtuig) gunden de winst aan The Black Veins. Direct na de bekendmaking van deze vierde finalisten kwam de organisatie het podium op om de winnaar van de wildcard bekend te maken. De keuze is gevallen op Sascha & The Sharp Five, dat de vijfde en laatste halve finalist is.
 
De halve finale vindt plaats op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt met de bands JARA, Eve’s Fall, Thin Pillow, The Black Veins en Sascha & The Sharp Five.