F.A.S.T. Surfdorp waarschijnlijk nog één seizoen op huidige plek F.A.S.T. Surfdorp waarschijnlijk nog één seizoen op huidige plek

Maar nog altijd geen duidelijkheid over nieuwe locatie

, Redactie 3voor12 Den Haag

F.A.S.T. Surfdorp waarschijnlijk nog één seizoen op huidige plek

Maar nog altijd geen duidelijkheid over nieuwe locatie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijdens een commissievergadering over Ruimtelijke Orderning werd donderdagavond ook over Schevenings surfdorp F.A.S.T. gesproken. Hoewel er nog altijd geen duidelijk is over de nieuwe locatie, liet wethouder Marnix Norder wel doorschemeren dat het surfdorp dit seizoen nog op de huidige plek kan blijven. We hebben helaas geen keiharde toezeggingen gekregen. Wel is nogmaals duidelijk geworden hoeveel politieke steun er voor F.A.S.T. is”, aldus Geert Verhoeff van F.A.S.T. Surfdorp.

Wat op dit moment in ieder geval wel zeker is, is dat het surfdorp binnen afzienbare tijd de huidige locatie moet verlaten. Norder is in gesprek met verschillende partijen over de nieuwe locatie, maar wil hier nog niets over kwijt. F.A.S.T heeft goede hoop dat het lukt om een nieuwe plek te krijgen bij het dijklichaam, vlakbij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen. Dat is op een steenworp afstand van het huidige dorp. Op de plek van het huidige surfdorp komt nieuwbouw. Het zogenaamde viscluster wil hier een hotel, een parkeergarage en de grote publiekstrekker FISH, waar wordt uitgelegd hoe de visserij werkt, realiseren. De Haagse gemeenteraad vindt unaniem dat er voor F.A.S.T. een goede oplossing moet worden gevonden. Verhoeff laat weten dat het surfdorp bij voorkeur in Scheveningen blijft. “Dat is toch het epicentrum van het surfen in Nederland.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag