F.A.S.T. Surfdorp op zoek naar nieuwe plek

Vergunning loopt eind dit jaar af

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het F.A.S.T. Surfdorp, momenteel gevestigd op een tijdelijke locatie bij de Visafslagweg in Scheveningen, heeft nog tot eind dit jaar een vergunning, maar er is nog geen zicht op een eventuele nieuwe locatie. Eind november beslist de gemeenteraad over de goedkeuring van het projectplan voor het gebied en de kans is groot dat het surfdorp in het eerste kwartaal van 2014 moet wijken voor nieuwbouw. Coördinator Geert Verhoeff is op zoek gegaan naar mogelijke nieuwe locaties en heeft een plan naar de gemeente Den Haag gestuurd.

F.A.S.T. wil samen met de gemeente het einde van het surfdorp voorkomen en heeft daarom een plan aangeboden aan wethouder Marnix Norder met alternatieven voor een permanente locatie. Geert Verhoeff laat in De Posthoorn weten het jammer te vinden dat de gemeente niet zelf iets meer een proactieve houding heeft ingenomen om het surfdorp te helpen. “Ik snap wel dat de gemeente geen projectontwikkelaar is, maar we kunnen niet op de gemeente blijven wachten tot die een oplossing heeft”, aldus Verhoeff. Mogelijke nieuwe locaties zijn dijk achter de Visafslag en het DGSM-gebouw aan de Vuurtorenweg, maar als de nieuwbouwplannen niet doorgaan wil het surfdorp graag op de huidige locatie blijven. "Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat we een succes zijn. We hebben gigantisch veel bezoekers. Na een jaar konden we al zelfstandig rondkomen én we hebben dit jaar nog de aanmoedigingsprijs van Den Haag Marketing gewonnen.”
 
Mocht F.A.S.T. op de huidige locatie kunnen blijven, wil het graag investeren in een professionelere uitstraling. Het surfdorp zal dan nog wel minimaal vijf jaar op de huidige plek moeten blijven. “Investeren in dit soort projecten zorgt voor een positieve uitstraling van de stad op cultureel en maatschappelijk vlak. F.A.S.T. wil graag de continuïteit van het surfdorp kunnen garanderen.” Marnix Norder heeft inmiddels positief gereageerd op de plannen voor een alternatieve locatie.