Nederlandse finalisten Global Battle of the Bands bekend Nederlandse finalisten Global Battle of the Bands bekend

Finale op 29 juni op de Grote Markt

, Redactie 3voor12 Den Haag

Nederlandse finalisten Global Battle of the Bands bekend

Finale op 29 juni op de Grote Markt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Afgelopen zondag 5 mei werden op de Bevrijdingsfestivals in Den Haag en Rotterdam (Zuid-Holland) de finalisten van Global Battle of the Bands geselecteerd. Eerder was al bekend dat Grote Prijs van Nederland winnaars Flow&Co en Über-Ich aan zullen treden tijdens de finale en nu zijn er via de Bevrijdingsfestival zes acts bij gekomen; Kern Koppen, Fexet, June Noa, Half Way Station, The Cosmic Carnival en Daybroke. De finale vindt op 29 juni plaats op de Grote Markt in Den Haag.

De bands komen voort uit de 2minutenshow van Pinguin Radio en de wervingstrajecten van de twee Bevrijdingsfestivals. Tijdens de Nederlandse finale zullen de acht acts strijden om een plek in de internationale finale in Bangkok (Thailand) naast de 37 overige internationale bands. Ook treedt de Nederlandse winnaar op tijdens Parkpop, een dag later. De internationale winnaar mag zich een jaar lang ‘de beste nieuwe band ter wereld’ noemen en wint naast een marketingpakket van maar liefst 100.000 dollar een plaatopname met een producer naar keuze.
 
De jury tijdens de finale wordt samengesteld door Menno Timmerman, de man achter het succes van Ilse DeLange. Menno Timmerman zal daarna persoonlijk de winnaar onder zijn hoede nemen en vijf maanden lang coachen om de band klaar te stomen voor de World Finals in Thailand.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag