Nieuwe editie NK Grunten tijdens Mei Metal Maand Nieuwe editie NK Grunten tijdens Mei Metal Maand

Inschrijvingen zesde editie van start

, Redactie 3voor12 Den Haag

Nieuwe editie NK Grunten tijdens Mei Metal Maand

Inschrijvingen zesde editie van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Veel nieuws rondom Bazart deze week. Donderdag werd nog bekend gemaakt dat de derde editie van de Bandmarathon in juni het laatste evenement van het Haagse undergroundpodium wordt, vandaag komt daar het nieuws over de terugkeer van het NK Grunten bij. Deze strijd om de Bloedbokaal vond in 2010 voor het laatst plaats en keert op zaterdag 25 mei terug naar Bazart. De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend.

Het NK Grunten is onderdeel van de Mei Metal Maand van Bazart. Gedurende deze maand zullen er elk weekend optredens plaatsvinden van metalbands in diverse subgenres, waaronder black metal en metalcore. De maand wordt afgesloten met de zesde editie van het NK Grunten. Het NK Grunten wordt verdeeld in twee rondes. Tijdens de eerste ronde hebben de deelnemers 30 seconden de tijd om a capella hun gruntkunsten te vertonen. Tijdens de tweede ronde grunten de deelnemers mee met een begeleidingsband. Hierbij hebben zij de keuze uit een vijftal vooraf vastgestelde nummers. De winnaar wordt bepaald door een vakkundige jury, die beschikt over een decibelmeter en een spectrumanalyser.
 
De huidige Nederlands Kampioen is Niek Luinge, die het NK won in 2010. Een verrassend gebaar was destijds dat hij de gewonnen microfoon en twee dagen studiotijd van de hand deed aan zijn achterbuurman Jean-Luc, omdat hij zelf geen band had en eigenlijk niet wist wat hij met de prijs aanmoest. Grunters uit het hele land kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website van Bazart. Aanmelden kan tot en met maandag 5 april.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag