Eerste finalisten Werfpop voorrondes bekend Eerste finalisten Werfpop voorrondes bekend

Vrijdag 20 april laatste twee voorrondes

, Redactie 3voor12 Den Haag

Eerste finalisten Werfpop voorrondes bekend

Vrijdag 20 april laatste twee voorrondes

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op drie Leidse podia, de WW, Rockcafé de Lazaru’s en The Duke of Oz, vonden dit weekend de eerste voorrondes voor Werfpop plaats. Verdeeld over de drie podia streden in totaal negen acts om de drie beschikbare finaleplekken. Op vrijdag 20 april worden de laatste twee finaleplekken verdeeld.

De deelnemers aan de eerste serie voorrondes waren The Peterlees, Black Volvo, ToolsrUs, Suffix, Unterribles, Playyard, Edgars Hair, The Apollo Project en Kreatones. “In de drie drukbezochte kroegen was de kwaliteit van de deelnemende bands hoog”, aldus de organisatie van Werfpop. “En dat bleek bij de uitslag. De bands ontliepen elkaar niet veel. Zo zaten er bijvoorbeeld slechts twee stemmen verschil tussen de nummers 3 en 4.” Uiteindelijk koos het publiek voor The Apollo Project, Kreatones (foto) en The Peterlees.

Vrijdag 20 april vindt deel twee van de voorrondes plaats. Dan strijden Atlantic Attraction, Dr. Dijkman, Long Conversations, Red Oak Tree en Colt Nevada om de laatste plekken op in finale op 27 mei in het LVC in Leiden. De winnaars van deze finale worden toegevoegd aan het programma van Werfpop op zondag 8 juli 2012 in park de Leidse Hout.

Tijdschema Werfpop voorrondes
D’Oude Harmonie

21.30-22.15 uur Atlantic Attraction
23.00-00.00 uur Dr. Dijkman
De WW
20.30-21.15 uur Red Oak Tree
22.15-23.00 uur Long Conversations
23.30-00.15 uur Colt Neva

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag