Finalisten Road To Parkpop 2011 voorgesteld

Finale op woensdag 8 juni in de SuperMarkt

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Het programma van de 31e editie van Parkpop is zo goed als rond, maar er is nog één plekje vrij in de line-up. Hoewel de XStage dit jaar geen deel uit maakt van het festival, vindt de Road To Parkpop wel gewoon plaats. De winnaar van deze wedstrijd voor urban acts mag de open plek op de Jupiler Stage innemen. De finale is woensdag 8 juni in de SuperMarkt. We stellen de zes finalisten even aan je voor.

Finale op woensdag 8 juni in de SuperMarkt

Het programma van de 31e editie van Parkpop is zo goed als rond, maar er is nog één plekje vrij in de line-up. Hoewel de XStage dit jaar geen deel uit maakt van het festival, vindt de Road To Parkpop wel gewoon plaats. De winnaar van deze wedstrijd voor urban acts mag de open plek op de Jupiler Stage innemen. De finale is woensdag 8 juni in de SuperMarkt. We stellen de zes finalisten even aan je voor.

Beatbrouwers/Bs80
Twee Haagse hiphopformaties die hun krachten voor de Road To Parkpop hebben gebundeld; Beatbrouwers en Bs80. Beatbrouwers is een collectief van producers en mc’s die met de videoclip ‘Bijna perfect’ naar eigen zeggen een voorproefje geven van heel veel moois wat nog komen gaat. Voor de Road To Parkpop heeft Beatbrouwers de handen ineen geslagen met Bs80, een hiphopcollectief bestaande uit vier mc’s. In 2001 werd de formatie winnaar van Zuid-Holland in de categorie Muziek van de Kunstbende. Eerder stond Bs80 op Hague Hiphop, Blockparty, Dunya Festival en Summertime Festival.

E Royal
De uit Almelo afkomstige mc heeft al een aardig cv opgebouwd. Met zijn voormalige crew Next Item won hij in 2005 de Oogst van Overijssel en in 2006 de Sp!ts PopNL Award. Tegenwoordig treedt hij op als solo-artiest waarbij hij ‘een sfeer van begrip en het vieren van het leven’ wil maken. E Royal is daarnaast tevens actief als host/mc bij dance-acts als Don Diablo, Sidney Samson en Marc Vano.

Equalz
Het Rotterdamse hiphopduo Equalz bestaat uit Bizzy (Brandel Drenthe) en Stylez (Navharony Wolff). De twee werken inmiddels al twee jaar samen en zijn “verder ontwikkeld en volwassen geworden in hun denken”, aldus de heren van Equalz. Scherpe teksten, pompende beats en knallende optredens is wat je kunt verwachten van een optreden van het duo. Op dit moment werkt Equalz aan de mixtape ‘Fame & Succes’, waarvan onlangs al de track ‘Zij blijft cool’ is uitgebracht.

Kaascouse
Uit Rotterdam komt rapper Kaascouse aka Laïd Attiaoui. Op z'n 14e schreef hij zijn eerste tekst. Eerst in het Engels, geïnspireerd door Eminem en Dr. Dre, maar al snel bleek Nederlands toch beter geschikt om zichzelf uit te drukken. Kaascouse verzorgde onder andere het voorprogramma voor Akon en tradt op in Colombia. De afgelopen twee jaar was hij actief in jongerentheatergroep Youngstage. Met Youngstage speelde Laïd in meer dan 90 voostellingen en heeft hij les gegeven in rap, dichten en theater. Deze zomer komt zijn mixtape ‘Eet Smakelijk’ uit.

Spotrockers
Spotrockers komt uit Groningen, maar is geen onbekende in de Haagse regio. Zo stond de band eerder al op Vlietpop en het Zeeheldenfestival. Daarnaast speelde de formatie ook al op EuroSonic en in de Melkweg en Paard van Troje, en verzorgde Spotrockers het voorprogramma van acts als Osdorp Posse, Kubus & BangBang en Jiggy Djé. In hun live shows voeren humor en energie de boventoon. De twee mc’s van Spotrockers worden live ondersteund door een funkende, groovende liveband, met verrassende arrangementen.

Vinny
De pas 18-jarige rapper Vinny begon met rappen op zijn twaalfde. Inmiddels werkt hij al een paar jaar aan zijn debuut, maar er komen wel regelmatig losse tracks van hem uit. Geboren en getogen in Den Haag kwam hij al snel met hiphop in aanmerking. Nadat zijn broer hem voor t eerst muziek van Dr. Dre en Snoop Dogg liet horen, was hij meteen verkocht. Begin 2009 gaat Vinny samenwerken met Wilde Westen Artiest Kingsize. “We hadden één track opgenomen en vanaf daar is het balletje gaan rollen. Ik kwam steeds vaker in de Wilde Westen studio’s om op te nemen en heb in 2010 twee maanden lang stage gelopen bij het label. In die periode heb ik veel geleerd over hoe de zakelijke kant van de muziekwereld in elkaar zit.” De volgende stap voor Vinny is misschien wel Parkpop.

Finale Road to Parkpop
Woensdag 8 juni @ SuperMarkt, Grote Markt
Met: Beatbrouwers/BS80, E Royal, Equalz, Kaascouse, SpotRockers en Vinny
Aanvang: 20.00 uur (19.30 uur zaal open)
Entree: gratis