Halve finalisten Grote Prijs van Nederland bekend gemaakt Halve finalisten Grote Prijs van Nederland bekend gemaakt

Haagse acts The Fudge, Kingsize en ZiRe door

, Susanne Kooijman

Halve finalisten Grote Prijs van Nederland bekend gemaakt

Haagse acts The Fudge, Kingsize en ZiRe door

Susanne Kooijman ,

Er streden heel wat (deels) Haagse bands mee om een plek in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Onder andere F, G.O.T.V. en The Fudge maakten kans. Vrijdag en zaterdag werd bij Kink FM en 3VOOR12 bekend gemaakt wie er door zouden gaan in de categorieën Rock/Alternative, Hiphop en Singer-songwriter. Lees hier welke bands en artiesten het zijn geworden. (UPDATE)

Haagse acts The Fudge, Kingsize en ZiRe door

Er streden heel wat (deels) Haagse bands mee om een plek in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Onder andere F, G.O.T.V. en The Fudge maakten kans. Vrijdag en zaterdag werd bij Kink FM en 3VOOR12 bekend gemaakt wie er door zouden gaan in de categorieën Rock/Alternative, Hiphop en Singer-songwriter. Lees hier welke bands en artiesten het zijn geworden.

Als eerste wordt in het radioprogramma van Martijn Biemans op Kink FM in de categorie Singer-songwriter bekend gemaakt wie er door gaan naar de halve finale. De volgende artiesten mogen een vreugdedans doen: Aïscha, Case Mayfield, Enlery Mayfield, Leonie Meijer, Maame Joses, Marsha, Mattanja Joy Bradley, Ming’s Pretty Heroes, Nicole Bus, PIET, Tamar Lewis en Tangarine.

Een paar minuten later volgen de namen in de categorie Rock/Alternative. De volgende bands gaan door: A Liquid Landscape, AlascA, Dee Dee York, Do Not Run We Are Your Friends, Ethereal, Metro Mortale, The Fudge, The Jetts, The Yards, Waiting For Lenny, Yesterday`s Men en Zorita. Van de Haagse deelnemers is dus alleen de deels Haagse band The Fudge door. Volgens de organisator was het niveau heel hoog, met bands die zeer veel indruk maakten.

Een dag later worden in het programma Hiphop Vandaag van 3VOOR12 en Puna.nl de finalisten in de categorie Hiphop bekend gemaakt. De halve finalisten zijn: aDiSON, Boef en de Gelogeerde Aap, D.Lipps, Djablo, Dubbel N & Rascle, KaliBwoy, Kingsize, Mister Polska, MutiaraTEC, Robian, Serrio B.A.A.Z. en ZiRe. Den Haag wordt daarbij vertegenwoordig door Kingsize en ZiRe.

Data halve finales:
Rock/Alternative:
Zaterdag 11 september: Ekko (Utrecht)
Donderdag 23 september: Speakers (Delft)
Zaterdag 2 oktober: Gigant (Apeldoorn)

Singer-songwriter:
Zondag 12 september: P60 (Amstelveen)
Vrijdag 17 september: Groene Engel (Oss)
Zondag 26 september: Paard van Troje (Den Haag)

Hiphop:
Vrijdag 10 september: Ekko (Utrecht)
Vrijdag 24 september: Speakers (Delft)
Vrijdag 1 oktober: Gigant (Apeldoorn)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag