Wethouder van Dijk -Staats geeft positief signaal richting Nationaal Popmuseum Wethouder van Dijk -Staats geeft positief signaal richting Nationaal Popmuseum

“We hopen dat nu de sponsors zich willen laten zien”

, Lilian van Dijk,

Wethouder van Dijk -Staats geeft positief signaal richting Nationaal Popmuseum

“We hopen dat nu de sponsors zich willen laten zien”

Lilian van Dijk, ,

Wethouder Else van Dijk –Staats heeft het goed voor met de plaatselijke popmuziek. Ook staat ze in principe positief tegenover de komst van het Nationaal Popmuseum in Den Haag, vertelt ze op vrijdagmiddag 4 februari.

“We hopen dat nu de sponsors zich willen laten zien”

Wethouder Else van Dijk –Staats heeft het goed voor met de plaatselijke popmuziek. Ook staat ze in principe positief tegenover de komst van het Nationaal Popmuseum in Den Haag, vertelt ze op vrijdagmiddag 4 februari. “Er zijn net besluiten gevallen,” vertelt de wethouder. “Wij als gemeentebestuur vinden pop heel belangrijk voor onze stad. Popmuziek is bij uitstek een medium om te verbroederen. We schenken er veel aandacht aan en er gaat veel geld naar toe. Jaarlijks stoppen we er structureel bijna twee miljoen in.” Ook in accommodaties investeert de gemeente regelmatig, verzekert ze: “We hebben in de verbouwing van Paard van Troje ruim een miljoen gestoken. En we dragen jaarlijks aanzienlijk bij in de exploitatiekosten.” Goed besteed geld, vindt ze. “Daarmee is met name de jeugd gebaat. Er wordt wel eens gezegd, onlangs nog door staatssecretaris Wijn, dat het geld over de balk smijten is als gemeenten geld uitgeven ten bate van niet-probleemjongeren. Ik erger me wild aan dat soort uitspraken. Of je als wethouder pas wat mag doen, als er een probleem is. Je moet juist zorgen dat de jeugd zich constructief gedraagt en ergens mee bezig is.” Een ander onderwerp: Het Nationaal Popmuseum. “Gister heb ik nog gebeld met Sjaak Bral, één van de initiatiefnemers van het Popmuseum. We willen overleggen met de initiatiefnemers. We gaan een werksessie organiseren over de haalbaarheid van het idee. We nodigen allerlei mensen uit die goed thuis zijn in relevante disciplines. Het moet een creatieve, maar ook zakelijke bijeenkomst worden.” Het onderwerp van gesprek met Sjaak: “We willen met de initiatiefnemers overleggen welke mensen bij die werksessie om de tafel moeten zitten en samen met hen de agenda bepalen. Dan wordt het pas echt een burgerinitiatief.” De wethouder hoopt van harte dat op die manier het museum een stap verder zal kunnen komen. “Als het commercieel en financieel haalbaar blijkt, zullen we er als gemeentebestuur – binnen onze mogelijkheden - alles aan doen om het gerealiseerd te krijgen.” Maar daar is wel een voorwaarde aan verbonden: “We hopen dat ook de geldschieters bij deze werksessie aanwezig zullen zijn. De initiatiefnemers hebben immers beloofd dat die zich pas willen laten zien, als er een positief signaal van de gemeente komt. Het positief signaal is er nu. Pas als bekend is wat de kosten en wat de revenuen zullen zijn, wie de sponsors zijn en hoeveel ze willen bijdragen, weet je hoe ruim de financiële mogelijkheden zijn en of het idee haalbaar is. Dan moet dus bijvoorbeeld worden gekeken hoeveel vierkante meters nodig zijn en wat je moet organiseren om bezoekers te trekken en wat daarvoor allemaal nodig is.” Else van Dijk –Staats wil er geen gras over laten groeien: “Ik zou het leuk vinden om grote stappen te kunnen zetten.”
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag