Komend weekend, zaterdag 14 en zondag 15 september kun je weer naar Bredaas mooiste festival: Breda Barst. Gratis en voor niets in het Valkenbergpark, met een mooie line-up van internationale, nationale en lokale bands en artiesten. We geven je zoals altijd graag onze tips, zodat je een beetje weet waar je aan toe bent! Alsof je dat nog niet wist...

Onmens

De Spaanse Kraag gaat ongetwijfeld weer kolken en de elektronische rave-ebm-hardcore-noise-punk blend van Onmens zal een hoofdverdachte zijn. Wellicht onverwacht voor vaste Spaanse Kraag-bezoekers, maar Onmens krijgt de poppen altijd aan het dansen, met energieke dance noise rock. Sigfried Burroughs kent de Spaanse Kraag goed, hij trad er eerder op met The K. en Kapitan Korsakov. Niet te missen op zondagavond, 20:00 uur in de Spaanse Kraag.

Peuk

Alternatief rockminnend België loopt weg met Peuk, hoog tijd dat Nederland omgaat. Grungy rock a la Sonic Youth en de jaren negentig met een sterke frontvrouw. Met bandleden die onder andere speelden in Evil Superstars en Millionaire. Peuk speelt zondag om 18:30 uur in de Spaanse Kraag.

Windup Space

2019 is tot nu toe een mooi jaar voor het jonge alternatieve rocktrio: album ‘Shelter’ verscheen in maart, er was een geslaagde releaseshow in Mezz en ook bij de POBparade haalde Windup Space een hoog niveau. Gruizender, gelaagder en meer volwassen. Windup Space kun je zien op het Future Stage, zondagmiddag om 16:55 uur.

Slow Crush

Vrij vertaald uit de bio van deze Belgische band: “een meeslepende, schurende shoegaze band die zich bezighoudt met de esthetiek van contrasterende klanken.” Contrasterende klanken uit onder andere postrock, indierock, postpunk en grunge. Met daarover heen de zwevende stem van Engelse Isa Holliday. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar meer. Slow Crush staat op zaterdagavond om 20:30 uur in de Spaanse Kraag.

Little Symphonies

Lokaal talent, duo Maxim Ventulé en Tom Gudde speelde in 2017 al op het hoofdpodium als winnaars van de Breda Barst Kick-off en is dit jaar terug. Nu als volledige band met Jorie Slagmolen en Tim van den Hoven. Debuut ‘We Used To Be Immortal’ is klaar en wij zijn benieuwd hoe de band er live voor staat, in 2017 was het al erg sterk. Little Symphonies staat op zondagavond om 19:30 uur op het Future Stage.

dirk.

dirk. keert terug naar Breda, na een latertje op Ik Zie U Graag vorig jaar. dirk.maakt alternatieve rock met krachtige, puntige liedjes in de lijn van voorbeelden als Pixies en Nirvana, al klinkt het live soms ook als het zwaardere broertje van Weezer. Lekker! dirk. opent de zondag in de Spaanse Kraag, om 17:00 uur.

Blackwave.

De Belgische hiphoppers van Blackwave. gaan hard. Vorig jaar nog een knaller op Ik Zie U Graag, dit jaar stonden ze onder andere op het hoofdpodium van Pukkelpop. Ga voor de positieve vibes met catchy knallers als ‘Big Dreams’, ‘Whasgood?!’ en ‘Hands Up!’ Blackwave. zie je op het Amstel Podium. Zij spelen zaterdagavond vanaf 19:15 uur.