De zanger Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun, stond op 19 mei in een uitverkochte Jupiler Zaal van Mezz als afsluiting van zijn ‘_Up_’ -tour. Als voorprogramma is het Amsterdamse elektronische duo CUT_ meegenomen die je kan kennen van hun optreden op Breda Barst 2017. Op de agenda van Blaudzun staat verder een optreden op Pinkpop en Sziget, maar in 2019 staat er weer een tour gepland, die is samen met het Amsterdam Sinfonietta.

Cut_

Het duo CUT_, bestaande uit Belle Doron en Sebastiaan Dutilh, mogen de avond openen voor Blaudzun. Het optreden begint rustig maar al snel spelen ze het hitgevoelige nummer ‘Tune In Tune Out’. Zangeres Belle danst haar deel van het podium rond terwijl Sebastiaan volledig in de muziek opgaat. CUT_ laat zien een goede opener voor Blaudzun te zijn een deel van het publiek kan niet stil blijven staan tijdens het optreden. De setlist van het duo bestaat voor een groot gedeelte uit oudere nummers en een aantal van de in maart uitgekomen EP ‘Blind= Bliss’, dit is niet erg aangezien de nieuwe nummers even goed zijn als de oudere nummers.

Blaudzun

De hoofdact van de avond is Blaudzun. Hij stapt vrolijk met zijn glitterjasje het podium op. In 2014 stond hij voor het laatst in Mezz, wat ook te merken is aan de reactie van het publiek, want al na het eerste nummer klinkt een luid applaus. Tussen de bandleden staan verschillende kleine lichtbalken wat een mooi effect geeft. De eerste EP van Blaudzun kwam uit in 2007 genaamd ‘Loveliesbleeding’ waarin hij eigenlijk als singer-songwriter begon, dit is hij nu niet meer want hij heeft zes bandleden achter zich en veel elektronische invloeden in de muziek. Tijdens het concert heeft Blaudzun veel interactie met het publiek en er worden grappen gemaakt tussen de nummers door, ook wordt er enthousiast meegeklapt en gezongen.

De setlist is een combinatie van nummers uit het in april uitgekomen album '_Up_en eerdere albums wat een gevarieerde setlist geeft. De sfeer in de zaal is opvallend goed wat ervoor zorgt dat het publiek het hele concert door staat te dansen vooral tijdens de nummers ‘Easycome_on’ en ‘Islands_’. Er worden tijdens in totaal 21 nummers gespeeld wat veel lijkt maar de tijd gaat snel voorbij. Een van de hoogtepunten komt richting het einde wanneer een jongetje uit het publiek wordt gehaald, hij heet Tristan, en mag meespelen op de tamboerijn tijdens het nummer ‘Flame On My Head’. Het concert eindigt met drie toegiften waaronder met het nummer ‘Promises Of No Man's Land’ waarbij het publiek nog een keer los gaat. De band krijgt een luid applaus en vertrekt na de show naar Duitsland, waar ze de dag erna op een festival spelen.