Volgende week, op paaszondag 1 en paasmaandag 2 april 2018, trekt alweer de 22e POBparade door het centrum van Breda. De binnenstad wordt zoals elk jaar weer overspoeld door muzikanten en muziekliefhebbers. Dit jaar zijn er meer dan 55 optredens op dertien podia. We zien de bekende namen terugkeren, maar ook nieuwe bands en acts opstaan. Hoe te kiezen? Altijd moeilijk, we geven je vijf gouden tips die je, hoe kan het ook anders, natuurlijk niet allemaal gelijktijdig kunt zien. Doe er toch je voordeel mee!

De Avenue - 3voor12/Breda stage

Samen met POB host 3voor12/Breda dit jaar het podium in De Avenue met Serenader, There There, Windup Space, MacSwordfish én het allerlaatste optreden ooit van Cape. Speelde de Bredase rockband in december nog als voorprogramma van Nick Oliveri’s akoestische tour, na vanavond speelt Cape niet meer. Kom dus afscheid nemen van de doorgewinterde rockers en blijf hangen voor die andere lokale klasbakken!
Serenader begint om 19:00 uur, Cape start om 20:15 uur. Kijk voor alle andere tijden in het Facebook-event.

Cape

Clittenband

Clittenband zijn Noortje Dupont op zang en gitaar, Aya Dupont op basgitaar en de Bredase  Hannah Schuur (ook Myllie Tunes) op drums. Dubbelzinnige Nederlandse indie, of zoals ze zelf zeggen: “Altijd al gedroomd van een trio? Droom niet verder, Clittenband komt en staat voor je klaar! We bespelen je met onze sferische mengelmoes van Nederlandstalige, dubbelzinnige, alternative kleinkunstige Indy, omdat grootte niet belangrijk is. Geïnspireerd door onbruikbare liefdes, Thierry Baudet, stijlfouten, en alle hoeken van de slaapkamer. Aya en Hannah vormen de ritmesexy terwijl Noortje lickt aan haar gitaar en zinkt. Haar zwemdiploma heeft ze immers nooit gehaald.” Je kunt online al luisteren naar ‘Kom Je Mee?’ (YouTube).
Clittenband speelt zondag 1 april om 20:45 uur in Vulling, waar ook Sailing To Suez, Delusionals en het Amsterdamse Pandae spelen.

Clittenband

HunterStreet

HunterStreet uit het Zeeuws-Vlaamse Clinge speelde al eerder in Breda en heeft in Zeeland al een flinke naam opgebouwd met een optreden op Vestrock en een eigen festival: Hunterfest. De band maakt post-rock met new wave invloeden, genres die zeer goed passen bij de donkere zangstem van frontman Rutger-Jan Cleiren. De tweede EP ‘Deprived of Sleep’ (Spotify) verscheen vorig jaar en werd geproduceerd door Martijn Groeneveld (Klangstof, Blaudzun, Rondé). Naar eigen zeggen “meer dansbaar dan Joy Division”.
HunterStreet speelt zondag 1 april om 20:45 uur in SamSam. Na hen speelt Boost.

HunterStreet

Hard gaan in Mezz

In Mezz verzamelen zich ondertussen traditiegetrouw de hardere bands en ook dit jaar is dat niet anders: At First, TerraDown, Powerized, Dowzer, Revölvo, Pink Flamingos, The Spvrk en Hilton Dive, het is metal, rock en punk dat de klok slaat op Eerste Paasdag in de Bredase poptempel. Genoeg om uit te proberen: Revölvo heeft een nieuwe drummer, Powerized heeft dan net het nieuwe album ‘The Mirror’s Eye’ uit en het punktrio Pink Flamingos komt helemaal uit Frankrijk. Meer dan genoeg redenen om stevig te rocken. At First opent om 18:30 uur op het hoofdpodium in Mezz. Kijk voor alle tijden in het Facebook-event.

POBparade 2018 - Mezz

Skippabeat

De traditionele afsluiter op Tweede Paasdag in café Het Hijgend Hert is dit jaar, Skippabeat. De negenkoppige ska-band vond in Bonny Mahonie een nieuwe zangeres in 2017 en is bezig met nieuw werk. We zijn benieuwd of daar op Tweede Paasdag al wat van te horen is. Skippabeat knalt altijd, of het nu het Bevrijdingsfestival, Paradiso of Breda Barst of in 013 is. Aan Vuig om het publiek op te warmen op Tweede Paasdag, vanaf een uur of negen zal muzikaal Breda ongetwijfeld samen komen voor de afsluiter van de POBparade 2018.

Skippabeat