Jasper Erkens bleek al vroeg talentvol te zijn in de muziek. De nu vijfentwintigjarige singer-/songwriter stond op zijn zestiende al op Rock Werchter en op zijn zeventiende in het voorprogramma van Adele. Sinds oktober heeft de jonge Belg een nieuw album uit genaamd ‘Drawing A Line’ waarbij hij heeft samengewerkt met onder andere Ellie Goulding. Begin maart begon hij aan een tour door België en Nederland, voor zijn laatste Nederlandse optreden in de Sugarfactory Amsterdam staat hij nog in de Mezz met als voorprogramma Pyke.

Terwijl het op zaterdag 17 maart ijskoud is buiten, staat Jasper Erkens in de Kleine Zaal van Mezz met als voorprogramma Pyke. Aan het begin van het optreden is de zaal bijna helemaal leeg, wat jammer is aangezien het een avond blijkt te worden met veel talent. Als eerste gaat de singer-/songwriter Pyke uit Den Haag op het podium staan. Wat meteen opvalt, is dat het podium is aangekleed met bankjes, een tafel en verschillende planten wat er leuk uitziet. Jammer genoeg is er bijna geen publiek afgekomen op het concert. Met volle moed en zijn gitaar gaat Pyke op het podium staan. Hij begint met zijn nummer ‘Tired Of The City’ dat jammer genoeg niet op zijn Spotify staat. Pyke weet met zijn aparte stem een goed optreden neer te zetten. Als laatste doet hij nog een nieuw nummer genaamd ‘Sleeping With Sharks’. Wat knap is aan het optreden van de pas 22-jarige Pyke is dat hij met zijn nummers zijn publiek elke seconde van zijn optreden weet te boeien.

- de tekst gaat verder onder de foto -

Pyke

Jasper Erkens

Wanneer Jasper Erkens begint met zijn optreden komt hij met zijn gitaar uit de backstage gelopen. Hij begint compleet akoestisch al lopend aan zijn eerste nummer genaamd ‘Drawing A Line’, de titeltrack van zijn nieuwste album. Hij gaat net voor het podium staan en maakt daar het nummer af, wat een persoonlijke sfeer aan het optreden geeft. Na twee nummers geeft hij aan buiten adem te zijn, wat niet te merken is aan de rest van het optreden. Het optreden komt dan ook mooi naar voren in combinatie met het licht en het decor. De setlist bestaat voor een groot deel uit nummers van het in oktober uitgekomen album ‘Drawing A Line’ met onder andere het nummer ‘From Now On’. Toch speelt hij ook nieuwe nummers zoals ‘Two Ships’. Voordat Jasper begint aan het nummer ‘They Say’ vraagt hij het publiek mee te zingen wat ook enthousiast gebeurt. Aan het einde van het optreden valt  wel vast te stellen dat Jasper Erkens in deze vorm een ondergewaardeerde artiest is.