Na het succes van EUT bij de Popronde van het afgelopen jaar, de selectie als 3FM Talent en een optreden op Eurosonic Noorderslag 2018, stond de nineties rockband EUT op donderdag 22 maart in de Kleine Zaal van Mezz, met als voorprogramma de toepasselijke band Teddy’s Hit. Voor EUT was het een onderdeel van hun bijna afgelopen tour door Nederland. Daarna begint het festivalseizoen, waar EUT onder andere te zien is op het Utrechtse Tweetakt festival. Maar eerst dus in Mezz.

Als eerste begint de Amsterdamse band Teddy’s Hit te spelen in een gezellig drukke zaal. De band heeft aanstekelijke liedjes en langzaam begint een aantal bezoekers mee te dansen. De frontman, die tegelijkertijd de drummer is, wordt geholpen met de achtergrondzang van de bassist en gitarist. Het half uur dat ze spelen gaat snel voorbij als een van de laatste nummers spelen ze ook hun debuutsingle 'Tori’s Love'. Teddy’s Hit blijkt een mooie opwarmer voor EUT.

- de tekst gaat verder onder de foto -

Teddy's Hit

EUT

Daarna komt onder luid gejuich het eveneens uit Amsterdam afkomstige EUT op het podium dat meteen enthousiast begint met spelen. De band bestaat uit zangeres Megan de Klerk, drummer Jim Geurts, gitariste Tessa Raadman, gitarist Emiel De Nennie en op bas en toetsen Sergio Escoda. Zangeres Megan gaat volledig op in de muziek, wat aanstekelijk is voor het publiek dat begint te dansen. Hoewel de band soms wat lange nummers heeft, worden die niet saai en reageert het publiek spontaan wanneer ze begint aan het net uitgekomen nummer ‘Bad Sweet Pony’. Wat leuk is om te zien bij de bandleden, is hoe leuk ze het vinden om met elkaar op het podium te staan en hoe hecht de onderlinge band blijkbaar is. Dit geeft een hele leuke sfeer aan het optreden. Ook komt het nummer ‘Supplies’ voorbij dat door veel bezoekers wordt meegezongen. Bij het laatste nummer springt de gitarist van het podium om het optreden af te sluiten. Daarna is het klaar en tijd voor een praatje met de fans en verkopen van merchandise.