Na indrukwekkende optredens bij onder andere De Wereld Draait Door, met nummers zoals ’Als de liefde niet bestond‘ van Toon Hermans, staat Wende Snijders in een bijna uitverkochte Mezz. Helaas was dit het op-een-na laatste optreden van de clubtour maar er staan nog veel optredens gepland onder andere op Noorderslag en met het nationale opera en ballet. Ook komt het eerste Nederlandstalige album van Wende uit op 5 maart: ’Mens’. Op donderdag 18 januari 2018 stond Wende Snijders in Mezz.

De zangeres is al sinds 2001 bezig in zowel het Engels, Nederlands en Frans. Wende weet indruk te maken met haar stem en de manier waarop zij de nummers overbrengt, bijvoorbeeld bij haar cover van ’Heroes’ van David Bowie. Ze begon na haar afstuderen aan de Academie voor Kleinkunst met het zingen van Franstalige nummers en lijkt nu voor een groot deel overgestapt te zijn naar Nederlandstalige nummers.

De show begint iets later dan gepland. Dat kan komen doordat de rij buiten, vijf minuten voor het begin van de bijna uitverkochte show, nog steeds heel lang is. Het concert begint met ’Deze Gin’, dat al een goed beeld geeft van hoe de show gaat worden: indrukwekkend. Niet alleen door de keuze van de nummers en licht, maar vooral door de stem van Wende. Ze weet elk nummer op een mooie manier over te brengen op het publiek waardoor bij sommige bezoekers tranen over hun wangen rollen bij ’Vrij Me’. Natuurlijk komen er ook vrolijkere nummers voorbij, zoals ’Buenos Aires‘ waarbij Wende meespeelt op de piano die achteraan op het podium staat. Ook zingt Wende een lied in het Frans dat zij door haar uitbundige gebaren mooi over weet te brengen op het publiek, zelfs als je geen Frans spreekt. Tussen de nummers door vertelt Wende waar ze haar inspiratie vandaan haalt zoals een tekst van de in 2015 overleden Joost Zwagerman. Aan het einde van het concert komt Wende nog een keer op om een aantal toegift nummers te zingen waar ze uitgebreid bij begint te dansen. Als afsluiter zingt Wende een nummer in het Engels genaamd ’Do Berlin’.

Het was een mooi concert waarin Wende opnieuw liet zien wat ze allemaal kan met haar stem. Ook is te zien dat ze normaal in een theater staat. Dit kun je vooral zien aan de manier waarop zij de nummers brengt. Tussendoor is het ook duidelijk dat na de vele optredens die Wende al gegeven heeft zij nog steeds met ontzettend veel plezier op het podium staat en niet bang is om nieuwe richtingen in te slaan.

Wende maakte ook veel indruk op Noorderslag 2018.