In februari en maart 2018 zijn de bands Avi On Fire en The Howlin’ samen op tour, genaamd ‘Double Down’ tour, waar zij naast bestaande nummers ook een aantal nieuwe nummers spelen. Op zaterdag 17 februari waren zij op ongeveer de helft van hun tour en stonden de bands in de kleine zaal van Mezz. Ook heeft Avi On Fire een dag voor het optreden nog een nieuwe single uitgebracht in samenwerking met dj De Hofnar genaamd ‘Moving On’.

Door de verschillende genres van de bands is het geen voor de hand liggende combinatie voor een concert. Toch blijkt de indiepop van Avi On Fire een goede combinatie met de soulrock van The Howlin’. Net voordat het optreden begint, is het rustig in de zaal, maar aan het begin van het optreden van Avi On Fire beginnen er steeds meer mensen binnen te komen.

De eerste band van de avond die het podium betreedt, is Avi On Fire. De band die indiepop maakt, was afgelopen zomer ook te zien samen met Blupaint bij Palm Parkies in het Valkenbergpark. Terwijl Avi On Fire begint, is de zaal al halfvol, maar tijdens het optreden wordt het steeds drukker. Ze spelen verschillende nummers zoals hun nieuwe single ‘Avalanche’ en het hitgevoelige ‘Pearls’. Hoewel de band een goed optreden neerzet, lijken de nummers toch niet goed op het publiek over te komen. Dat is te zien aan de afstand van ongeveer twee meter tussen het podium en het publiek. De muziek van Avi On Fire is vaak dansbaar, toch danst bijna niemand.

Als tweede is The Howlin’ aan de beurt, dat eerst bekend stond onder de naam Ashtraynutz. De combinatie van rock en soul die The Howlin’ maakt, is heel anders dan de muziek van Avi On Fire en toch is het een mooie combinatie. Zanger Joël Gaerthé gaat in sommige delen volledig op in zijn optreden waardoor ook het publiek meegaat met de muziek. Halverwege het optreden nodigt de band het publiek uit om te dansen, wat een groot deel ook doet. De unieke stem van Joël wordt aangevuld door zijn tweelingzus Tess wat een mooie combinatie is. Als een van de laatste nummers komt het nummer ‘Demon Child’, dat een mooie afsluiting is van een goed optreden. Na het optreden nemen beide bands nog ruim de tijd om met bezoekers te praten.