Punkrock Riot is een begrip geworden in Breda. Iedere editie staat weer vol verrassingen, waar één genre altijd centraal staat: punk. Ook op 2 februari 2018 stond de Kleine Zaal van Mezz weer in het teken van een van de leukste feestjes van Breda, met op het podium You Nervous?, Lone Wolf en The Rocket.

Deze negende Punkrock Riot start met You Nervous? uit België. De band bestaat uit Rik Van Humbeeck, Dominique De Brauwer,  Frederik Schatteman en Jeffrey Van Damme die al in veel bands speelden, de grootste gemene delers zijn Flink 82 (Blink 182 tribute) en Skinny Pride. Het eerste dat opvalt, zijn de classic melodieën die te vergelijken zijn met Sum 41, Blink-182 en Billy Talent. Misschien is dat wel wat deze mannen aanstekelijk maakt. Echter kan je op You Nervous? geen label plakken. Alle jaren zeventig punkinvloeden zijn erin verwerkt, daarnaast is het muzikaal ook gewoon goed, met hier en daar een valse noot. Hoewel er weinig mensen zijn, bouwen enkelen al wel een feestje. Gekke dansjes, af en toe wat geroep naar het podium. Voor even terug naar de tienerjaren, waar vast iedereen los ging op bands als SUM41, Billy Talent of nog ouder: Sex Pistols. Ondanks de te opvallende riffs, is het een goed begin van een avond vol punkrock.

You Nervous?

Na een korte ombouw is het tijd voor Lone Wolf, een band uit Rotterdam die naar eigen zeggen ‘harde muziek’ maakt. Dat hard valt reuze mee. Ingetogen is het bij lange na niet, maar de keiharde riffs ontbreken. Het enthousiasme van de bandleden straalt van het podium als de voorste rijen los gaan. Er is ruimte zat in de zaal om te dansen en moshen, maar het blijft bij dansen op de plaats en gek doen met z’n allen. Ook prima, echt muziek om op te moshen is het toch niet. Zangeres Merel probeert de interactie in het begin nog te onderhouden, maar zwakt later af. Meerdere malen draait ze zich met haar zij richting het publiek of draait zich om wat te drinken. Vooral de langere tussenpozen halen de vaart een beetje uit de set, wat qua muziek helemaal niet nodig is. Jammer.

- de tekst gaat verder onder de foto -

Lone Wolf

The Rocket

De laatste band van de avond is The Rocket. De bemanning van The Rocket speelde de afgelopen jaren onder andere in de bands NØFX, Get Off My Shoes, Ghost en Villians. Mannen in overhemd met gilet, maar daaronder wel een korte skaterbroek. Typisch… Dat hebben we vaker gezien. Een beetje bevooroordeeld kijken we naar het eerste nummer van de show, waarbij de zanger direct zijn plek in het publiek inneemt. Om hem heen danst het publiek, af en toe glijdt er iemand uit door het bier. De grote hoeveelheid valse noten hoort echter niemand. The Rocket is feest, catchy en bovendien zijn alle dansjes in de zaal erg aanstekelijk. Je kan bijna niets anders dan meedoen. De sfeer bij de mannen onderling slaat goed over op de toeschouwers: met grapjes onderling en veel interactie met het publiek. Een goede afsluiter van een avond vol punkrock.

The Rocket