De meeste mensen leerden hem kennen door zijn winst in het programma ‘Wie Is De Mol’ 2018, maar nu focust Ruben Hein zich weer gewoon op muziek en op zijn tour. Op zaterdag 28 april stond hij in een gezellig drukke Jupiler zaal in Mezz met als voorprogramma Eva van Pelt. De afgelopen seizoenen was Ruben ook vaste zanger in het programma Linda’s zomerweek waar hij covers deed, die werden aangevraagd door de Bekende Nederlanders in dat programma. Sinds begin februari is het album ‘Groundwork Rising’ uit en zingt Ruben weer vooral zijn eigen nummers.

Eva van Pelt

Als voorprogramma de zangeres Eva van Pelt begint is de zaal van Mezz nog bijna leeg, maar hoe verder het optreden vordert, stroomt de zaal langzaam voller. Na het eerste nummer is duidelijk dat Eva haar inspiratie haalt uit de muziek van artiesten zoals Wende Snijders. De Nederlandstalige muziek die Eva maakt, is een combinatie van kleinkunst en popmuziek. Na een aantal nummers wisselt Eva van gitaar naar haar zelfgenoemde ‘kleine gitaar’ waarop ze een nummer speelt. De nummers van Eva maken indruk op het publiek en het is een passende combinatie met de hoofdact Ruben Hein.

Eva van Pelt

Ruben Hein

Ruben Hein

Na een korte pauze begint de Nijmeegse Ruben Hein met een vierkoppige band achter zich aan zijn optreden. De zaal van de Mezz is inmiddels bijna vol. Het valt op dat de setlist van de avond heel divers is, zo speelt hij nummers van eerdere albums, zoals het nummer ‘Somebody To Love’, maar het merendeel komt van het nieuwste album ‘Groundwork Rising’. Rond de helft van het concert legt Ruben uit dat ze een nummer gaan spelen dat niet op het album staat, maar alleen op vinyl omdat het nummer niet op het album paste. Aan het einde van het nummer blijkt hoe jammer dat is aangezien het nummer zeker op het album had gemogen, aangezien Ruben de emotie van het nummer zo sterk weet over te brengen op het publiek. Hein speelt ook nummers van eerdere albums en daardoor is goed te horen dat hij is begonnen als jazz artiest en is doorgegroeid naar popmuziek, wat beide prima bij zijn stem past. Behalve eigen nummers doet Ruben ook een cover uit het programma Linda’s Zomerweek genaamd ‘Everybody’s Talkin’’ van Harry Nilsson. Ook komt het nummer ‘Mountain Road’ voorbij van het album uit 2013 ‘Hopscotch’ waarbij hij iedereen uitnodigt om te dansen. Als laatste komt het nummer ‘Everything I Say (Magnolia)’ , uiteraard gevolgd door een slotapplaus. Uiteraard komen ze nog terug voor een toegift van drie nummers waarbij ‘February Days’ een waardige afsluiter is. In de maand mei gaat Ruben gewoon verder met zijn tour en op 15 juli 2018 staat hij op het North Sea Jazz festival.