‘Echoes’ en ‘Carte Blanche’ zijn enkele nummers uit het repertoire van deze metalband. Dan hebben we over The Charm The Fury uit Amsterdam. De carrière van deze mannen en dame ging als een sneltrein vooruit, met een succesvolle show op Pinkpop tot gevolg. Op 26 april stond de formatie in de Kleine Zaal van Mezz met support act Start/Over. Of het een feestje was? Nou en of.

Een uitstekende opwarmer

De avond begint met Start/Over, een progressive metalcoreband uit Amsterdam. Vanaf het eerste nummer is duidelijk dat deze band nog harder is dan de hoofdact. De vocalen van Rowan Kraak schreeuwen door de Kleine Zaal. De voorste rijen maken al gauw plaats voor een moshpit. Tot groot plezier van de mannen op het podium. Start/Over klinkt strak, is energiek en weet het publiek te imponeren. Er is weinig voor nodig om iedereen los te laten gaan deze avond. Rowan gaat meerdere malen bij drummer Mark Cappon op zijn drumstel staan en valt een keer zelfs bijna er overheen. Het instrument schudt heen en weer, maar blijft uiteindelijk rechtop. Al met al een uitstekende opwarmer voor The Charm The Fury.

Alle remmen los

Na een korte ombouw loopt Caroline Westendorp met haar band het podium op. Ondanks dat de nadruk van The Charm The Fury op grunt en screams ligt, bewijst Caroline deze avond dat ze ook goed zuiver kan zingen. Al vroeg in de show vraagt The Charm The Fury om een circle pit. Die krijgen ze. De energie van de band slaat over in rondvliegende armen en beukende mensen, gevolgd door een wall of death. Met gevaar voor eigen leven staan enkelen langs de rand toe te kijken en een vader trekt gauw zijn zoontje, die alleen maar naar het podium kan staren, aan de kant.

Zodra iemand uit het publiek het podium afspringt, is het startsignaal voor crowdsurfen begonnen. Steeds meer mensen rennen de stage op om vervolgens de zaal in te duiken. Als er dan toch meerderen op het podium komen, waarom dan niet gelijk meezingen met ‘Echoes’, denkt Caroline. Binnen no time staat het bomvol en is het moeilijk voor de bandleden om door te spelen. De drie microfoons zijn ook al snel in gebruik, waardoor Caroline geen regel meer hoeft te zingen. Als afsluiter van de avond springt Caroline nog het publiek in en crowdsurft in het rond. Dat The Charm The Fury nog altijd groot is in de metalwereld is vanavond weer gebleken.