Eerder publiceerden we al het belachelijk uitgebreide programma van Popronde, hét grootste rondreizende festival van Nederland. Op 16 november dienen de café’s en zalen van Breda als podium voor de vrijwel onbekende bands die een dag vol muziek verzorgen. Dat zijn er nogal wat, kunnen we je vertellen. Waar ga je als bezoeker naar toe als je misschien nog nooit van de bands en artiesten gehoord hebt? Wij zochten het voor je uit en zetten een aantal tips neer die je niet mag missen.

FOES

Alternative garagerock, zoals zij het zelf omschrijven. Het mogen dan catchy nummers zijn, aan alles zit een trash randje, met invloeden uit grunge en noise. Het Utrechtse duo FOES staat garant voor energieke liveshows, als we de website van Popronde mogen geloven. De Herman Brood-studenten hebben een setlist waarbij het eerder lijkt alsof er meerdere bands elkaar afwisselen, waarbij ieder lieflijk nummer toch weer in een bak herrie eindigt. Met alleen een pedaal en zang van Melanie Kazemier en drums van Jannes van Kaam zetten ze café De Vrachtwagen om 21:15 uur op zijn kop, waarbij hun in augustus uitgekomen single ‘Take Off Your Skin’ niet zal ontbreken.

Five Years Later

Wie kent Destine, Diesel Disko en Ego Dreams nog? Juist, deze bands bestaan niet meer, maar hadden daarnaast ook het bandje Five Years Later nog. Tien jaar lang is het stil geweest rond deze rockband, waarna ze in 2011 een reünieshow gaven. Nu, zes jaar later, zijn ze terug met alweer de tweede reünie van dit jaar en de in december uitgekomen EP ‘Beaufort’. De refreintjes blijven gegarandeerd in je hoofd zitten deze avond, dus het is meezingen geblazen. Om 22:15 uur in Het Hijgend Hert. Zullen dochters nog altijd niet veilig zijn bij deze mannen of zijn het vooral de oude fans die komen kijken? Ga deze band in ieder geval zeker checken als je toch in de stad bent.

Korfbal

Voor de mensen die dit jaar bij Surf & Turf Outdoor geweest zijn: jullie weten wat jullie te wachten staat bij Korfbal. Voor de mensen die deze band nog niet kennen en meteen denken aan die ‘suffe sport met gemengd douchen’ zullen we de mannen nog even voorstellen. De leden van deze indie/rockband komen uit The Homesick, Creepy Karpis, Rats on Rafts en Yuko Yuko. We kunnen nu al vertellen dat dat een goede combinatie is. De heren zetten al een tijdje de undergroundscene op zijn kop, maar willen nu een stapje verder komen. Om 22:30 uur staan zij in Het Zwarte Schaap om de boel flink te laten schudden.

Mexican Surf

Mexican Surf staat om dezelfde tijd als Korfbal, in Mezz. De Brabanders maken garage rock, waarin je naar eigen zeggen kan verdrinken. Ook deze band staat bekend om een hoop kabaal, waarbij een goed feest gegarandeerd is. Ze hebben al eerder in Breda gestaan tijdens Surf & Turf in Pier 15, maar staan nu in Mezz om met liefde meer mensen kennis te laten maken met hun muziek. Dus mocht je toevallig een gaatje over hebben en niet naar Korfbal gaan, ga dan om 22:30 uur naar Mezz!

Kitty Kitty Tuna

“En we gaan nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet.” Natuurlijk gaan we nog niet naar huis als de afterparty om 01:00 uur begint in Mezz. Dit duo, bestaande uit Robin (Robbing Banks) en Bjorn, zat samen in Drive Like Maria tot Robin zijn one-man-band begon. Toch besloten ze samen de muziekscene weer op zijn kop te zetten, waar Kitty Kitty Tuna uit ontstond. Popronde vergelijkt ze met Weezer en Smashing Pumpkings, dus het kan niet anders dan een flinke bak herrie zijn.