Op zondagmiddag 21 mei 2017 was het tijd voor de dertiende editie van de HBA on Tour, die ook Mezz aandeed. De tour wordt georganiseerd door studenten van verschillende opleidingen van de Herman Brood Academie in Utrecht. De bands spelen onder andere in poppodia zoals Hedon in Zwolle, Fluor in Amersfoort en Paradiso in Amsterdam. Deze editie gaan de bands: Duke John, Palmsy, Carina Nebula en Koala mee on tour.

Het is druk op het podium als de eerste band klaar gaat staan. Popband Carina Nebula bestaat uit maar liefst zeven leden. Dit was een van de eerste optredens en de band weet een prima optreden neer te zetten met dansbare en soms catchy nummers. De stem van de leadzanger die ook de nummers schrijft, Kike Zwagerman, past goed bij de stemmen van achtergrondzangeressen Adura Sulaiman en Sophia de Geus, die je misschien kent van 45 ACID BABIES. 

Als tweede is de folk pop van Koala aan de beurt. Zangeres Märel Bijveld en zanger Luke de Jong weten de gevoelige liedjes goed over te brengen op het publiek. Jammer genoeg wordt de muziek af en toe verstoord door fouten met de techniek. Nieuw in de band is gitarist Dennis Jonker, maar hij speelt mee met de band alsof hij er al jaren bij hoort. Ook treedt de band op met deels nieuwe nummers, waar dansbare nummers tussen zitten. 

Met Palmsy, dat als derde optreedt, gaat het erg goed. Binnenkort staat de band op het festival Sziget in Boedapest. Ook is sinds een maand hun EP uit genaamd ‘Lost In A Card Box’ met catchy nummers zoals ‘Ambulance’ en ‘Years’. De band die er soms niet al te vrolijk uitziet, speelt veel up tempo nummers en al snel staan er veel mensen te dansen. Als vierde wordt het nummer ‘You’re Far Too Cool for Me’ gespeeld dat door een aantal mensen in het publiek enthousiast wordt meegezongen.  

Als laatste speelt de band Duke John, we zagen ze al vaker in Breda zoals op Breda Barst of het 3voor12/Breda podium tijdens de POBparade 2016, om maar wat te noemen. Zanger Jannes van Kaam treedt op met een T-shirt van de band Death Alley en die invloed is ook te horen in de muziek. Hij maakt samen met bassist Tristan van Selm en drummer Marc van Dongen harde stoner rock. Ook heeft de band net een nieuw nummer uit genaamd ‘Behind’.  Al bij het eerste nummer breekt een van de snaren van de gitaar van gitarist Jannes, maar hij blijft doorspelen en na het nummer wordt een nieuwe gitaar gebracht. 

Gezien: HBA on Tour. Mezz Kleine Zaal, zondag 21 mei 2017.