Na twee nominaties voor de 3FM Awards voor beste album en beste nummer, een gouden plaat voor hun eerste single ‘Run’, twee 3FM-megahits en een optreden op 538 Koningsdag dit jaar stond Rondé waarvan twee leden uit Breda komen, op vrijdagavond 19 mei in een uitverkochte Mezz. Als onderdeel van hun clubtour die in het najaar een vervolg krijgt.

De leden van Rondé hebben elkaar ontmoet op de Herman Brood Academie. Begin 2014 is Rondé daar ontstaan. Ook hebben de bandleden in dat jaar Nederland doorgereisd met de Popronde en de jaren erna op veel verschillende festivals gestaan zoals Concert at Sea, Lowlands en drie jaar achter elkaar op Eurosonic Noorderslag. Toch is pas in januari van dit jaar hun debuutalbum uitgekomen dat simpelweg ‘Rondé’ heet. De albumrelease show in Utrecht werd van Tivoli de Helling naar de grotere Pandora zaal in Tivoli Vredenburg en was ook daar volledig uitverkocht, zoals de band deze clubtour voor veel uitverkochte zalen speelt. De band bestaat uit vijf leden: Rikki Borgelt (zangeres), Adriaan Persons (toetsen), Armel Paap (gitarist), Sharon Zarr (drummer) en Cas Oomen (bassist), waarvan drummer Sharon en toetsenist Adriaan uit Breda komen.

Al bij aankomst bij Mezz is te zien dat Rondé een populaire band is met een divers publiek van alle leeftijden, de rij gaat het hele plein rond. Met natuurlijk veel bekenden van de band, zoals familie en vrienden, wat een gezellige sfeer geeft. De bandleden komen rustig aangelopen en kijken trots naar de rij. Af en toe gaan ze vrolijk op de foto met fans. Ook de Rondé merchandise is populair. Er lopen veel mensen rond met T-shirts of katoenen tasjes van de band. De setlist die ze spelen tijdens het concert is erg afwisselend. Het concert begint met het nummer ‘Do You Feel’, wat klinkt als een vrolijk nummer, maar een tekst heeft die niet heel vrolijk is. Op de helft van het concert gaan alle bandleden het podium af, behalve zangeres Rikki en toetsenist Adriaan. Ze beginnen aan het emotionele en mooie nummer ‘Let This Moment Last’. De emoties worden Rikki even te veel en ze staat met tranen in haar ogen. Waarna ze besluit om het nummer opnieuw in te zetten. Tijdens het concert worden twee nummers gedaan die niet op het album staan, maar die er gerust op hadden gemogen door hun krachtige teksten. Aan het einde van de show worden bekendere nummers zoals ‘Naturally’ en ‘Headlights’ gespeeld. Het concert eindigt met hun eerste single en herkenbare hit ‘Run’ die overgaat in een remix. Daarbij wordt er veel meegeklapt, gedanst en gesprongen,  een mooi einde van de avond. Na het concert is een uitgebreide signeersessie waar veel fans hun merchandise laten signeren.

Het is bij de signeersessie duidelijk dat Rondé misschien niet heel bekend is in Nederland maar wel veel trouwe fans heeft gekregen en zalen uitverkoopt. Ook waarderen ze hun fans stuk voor stuk en wordt tijdens het concert het publiek een aantal keer bedankt voor hun komst. Als je dit optreden zou vergelijken met andere optredens van Rondé kun je vaststellen dat dit een van de betere was. Het optreden ging soepel, de bandleden zijn op elkaar ingespeeld en er viel haast geen valse noot te ontdekken.

Gezien: Rondé, Jupiler zaal Mezz, vrijdag 19 mei 2017.