Eerder dit jaar heeft Shirma haar vierde album uitgebracht genaamd ‘Soul Serenade’, wat een ode is aan de liefde. Aan het einde van de zomer staat Shirma op het ‘Carribean Jazz Festival’ in Aruba. De zangeres staat bekend als de Nederlandse Aretha Franklin en die inspiratiebron was zaterdag 17 juni ook duidelijk te horen in Mezz.

Afgelopen zaterdagavond stond soulzangeres Shirma Rouse in de grote zaal van Mezz. Shirma is begonnen als achtergrondzangeres van onder andere Alain Clark en Anouk. In 2013 mocht ze met Anouk mee om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Ook heeft ze in datzelfde jaar meegedaan aan The Voice of Holland waar Shirma strandde in de halve finale. In 2015 was ze Maria in ‘The Passion’. Nu is de ex-student van Codarts in Rotterdam bezig met de afronding van haar ‘Soul Serenade tour’. Met haar drie achtergrondzangeressen staat Shirma op het podium.  Ze start haar eerste nummer, waar al meteen een aantal hoge noten in voorkomen die ze foutloos uitvoert. Haar stem en hoge noten blijven het hele concert verbazingwekkend. Tussen de nummers door vertelt Shirma over een deel van haar leven zoals haar komst naar Nederland op 19-jarige leeftijd en haar inspiraties, zoals haar oma. Shirma weet er een mooi geheel van te maken met verschillende grappen tussendoor. De setlist bestaat niet alleen uit eigen nummers, maar ook uit verschillende covers zoals ‘Purple Rain’ van Prince en ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars. Er staan een aantal trouwe fans in de zaal die enthousiast meezingen met de nummers, ook wordt er onder het publiek veel gedanst.

Het is dan jammer dat zo’n toegankelijk optreden voor een halfvolle zaal is. Toegankelijk, want je hoeft geen liefhebber van soul te zijn. Ook wist ze met grappen in de nummers en met haar stem de betekenis en de emotie van de nummers over te brengen op het publiek.

Gezien: Shirma Rouse. Mezz, zaterdag 17 juni 2017.