Nog geen twee jaar zijn de dames en heren bij elkaar, met optredens in Brabant zoals op Breda Barst en uitstapjes naar Zeeland, een deelname aan Breda’s Most Wanted en ze weten in diezelfde tijdsperiode een EP in eigen beheer uit te brengen. At First droomt over een glansrijke carrière en idem repertoire. De eerste mijlpaal is bereikt: EP ‘Dreams Inc.’

At First struint met haar sound ergens tussen metal en alternatieve rock. Een geluid dat valt te vergelijken met Rage Against The Machine, een combinatie van metal en hard rock. ‘Dreams Inc.’ Is een vijfentwintig minuten durende plaat met daarop vijf tracks. Jamie Jochems neemt de vocalen voor haar rekening die zeer sterk zijn in de refreinen, maar minder worden bij de coupletten en dat is jammer. Krachtig zijn de tracks stuk voor stuk, al ligt de nadruk op het gitaarwerk van de heren. De sterkste track van de plaat is tevens de titeltrack, ‘Dreams Inc.’. Het opbouwen van en naar refreinen en bridges door middel van dikke gitaar rifs en het puike drumwerk van Eva de Brouwer, het gaat de band allemaal goed af. Technisch zit het prima in elkaar, al maken ze bij vrijwel elk nummer gebruik van een break. De energie gaat er hierdoor soms uit. Behalve bij ‘Dreams Inc.’, daar pakt het juist goed uit en geeft deze aanpak de opbouw een extra drive. Het derde nummer, ‘Surrender’, kreeg ook een break, al viel die in duigen. Deze break geeft ‘Surrender’ een extra onaangekondigde track.

At First mag tevreden zijn met deze eerste mijlpaal. Een plaat die de moeite waard is om te beluisteren, maar als je er liefhebber van bent om diep in het verhaal van een EP te zitten, dan heb je net de verkeerde plaat te pakken. Muzikaal gezien zit het prima, alhoewel de drumster net niet de spot krijgt die ze verdient. Ze hebben een eigen sound met deze plaat gecreëerd, met name door de gitaar rifs en het drumwerk. Voor de twee jaar samenzijn van de band en dit bereiken, verdient een pluim.

Fotoverslag EP-release 'Dreams Inc.'

Onze fotograaf Bastiaan Reiters was bij de EP-release party van 'Dreams Inc.' door At First op vrijdag 10 februari in De Avenue en maakte voor ons dit fotoverslag.