De eennalaatste keer concerten door Grey geboekt in die toffe zaal van Electron, helaas het is niet anders. Na februari zijn er voorlopig geen concerten meer in de kantine van de kunstreactor. Deze zondagavond keken we naar de Rotterdamse garage rock ’n roll van J.C. Thomaz & The Missing Slippers en de dark space psych van een jong trio uit Detroit, USA.

J.C. Thomaz & The Missing Slippers spelen hete optredens door het hele land, vorig jaar zetten ze mede Pier 15 nog op stelten bij Surf & Turf. Vanavond is het allemaal wat minder gelukkig voor de band. Het stemmen en het monitorgeluid brengen bijna chagrijn en tijdens het optreden wordt het niet veel beter. De bass drum van een van de twee drumstellen die het podium vullen, de gitaristen en zanger spelen ervoor, de bassist laveert tussen het podium en de vloer, schuift geregeld naar voren maar vervelender, een van de troms valt ook. Een snaar van de basgitaar breekt, maar gelukkig is daar de bas van Moonwalks bassist Kate om te lenen. Ondertussen heeft zanger en frontman J.C. Thomaz al twee schokjes te verwerken gekregen. Helaas is het geen schokkende set, niet zoals vorig jaar in elk geval.

J.C. Thomaz And The Missing Slippers

Met make-up van space kinderen op beginnen de drie jongelingen uit Detroit, Jakie, Kate en Kerrigan aan het optreden. Ze trakteren op heel andere koek dan de rammelrock van daarnet. Moonwalks richt de blik naar boven en brengt inderdaad space psych om aan de ene kant bij weg te dromen en aan de andere kant toch vooral op het te blijven letten op het spel van gitarist en zanger Jakie en bassist Kate. Ze brachten hun album ‘Lunar Phases’ uit met vier, maar zijn met drie op dit Europese avontuur. En net zoals het reflecterende zonlicht op de maan verandert, zo verandert het geluid van Moonwalks ook geleidelijk en kalm, met altijd een psychedelische laag in de ruimte. Ook hier breekt een snaar en leent Jakie een gitaar van J.C. Thomaz, maar minder storend omdat je al lekker in de set zit en de band ongestoord doorpakt na het intermezzo. Erg fijn, zelfs op de late zondagavond.

Op 22 februari is het eindfeest van ‘Grey in Electron’, met de Amerikaanse band Audacity. Helemaal gratis.

Gezien: J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Moonwalks. Electron, zondag 5 februari 2017.

Moonwalks