Je kent het wel, van die feestjes waarbij alles begint als een soort experiment. Je bent jong en je wilt wat, laat het nou zou zijn dat er ook écht mensen zijn die dan iets ondernemen: dan regel je toch je eigen feest? Het begon in de zomer van 2015 met een Facebookevent, een uitnodiging aan al je vrienden en vrienden van vrienden, alles uit eigen zak betalen, bier voor een goedkope prijs et cetera. En dat er dan zestig mensen op je eerste ‘rave’ komen, hoe tof is dat! Dit was het moment dat Lorenzo Nicola, initiatiefnemer van Boeisco, zich realiseerde dat zijn idee uit kon groeien tot een goed bezochte party.

Op die ene avond, waarbij wellicht niet alles meezat, is het hem toch gelukt. Inmiddels is Boeisco gegroeid. Waar eerst een idee was, is er nu een feit. Een verstoring op een buitenfeestje kan natuurlijk altijd gebeuren en het weer werd ook slechter, dus tijd om een indoorlocatie te zoeken. Gelukkig vond Boeisco een geschikte locatie, namelijk De Boulevard. Inmiddels bestaat deze locatie niet meer, maar denken we met liefde nog even terug aan deze toffe avonden. Direct was zijn missie geslaagd, want de eerste indooreditie was uitverkocht. Inmiddels groeide het publiek met Boeisco mee en stond er een mannetje (en vrouwtje) of 250 in de zaal. Samen met de eigenaresse van De Boulevard, Linda Verhagen, werd er nog een editie gepland en wederom een geslaagde, uitverkochte avond. Het was nu noodzaak om een serieuze planning te maken, Boeisco bleef groeien en als organisator wil je natuurlijk je bezoekers tevreden houden.

Boeisco

De zomer kwam er weer aan dus werden er maar liefst vijf buiten edities en drie binnen edities gepland, waaronder ook de grote 1 years anniversary editie. De Boulevard was snel geregeld, echter zorgde de politie voor roet in het Boeisco eten, de buitenedities zouden namelijk lastig worden. Na dreigementen, zoals apparatuur innemen, werd er flink gediscussieerd. Maar om illegale praktijken te voorkomen, werkte Boeisco mee, paste een paar kleine dingen aan, zoals de tijd, en kreeg uiteindelijk een vergunning van Staatsbosbeheer. 

Boeisco

Helaas, na de derde binneneditie in De Boulevard viel het doek, de locatie werd gerenoveerd en zou een sportsbar worden. Leuk idee, maar geen passend plaatje voor de feesten. Gelukkig waren daar de connecties van Pier 15 en Mezz zodat Boeisco door kon groeien naar de kleine zaal van Mezz en heeft inmiddels het feest weer twee edities achter de rug. 
Boeisco heeft zich bewezen en heeft laten zien een volwassen feest te zijn. Het idee is uitgegroeid tot een goedbezocht feest en inmiddels bekend onder het Bredase publiek. Op 6 mei aanstaande telt Boeisco 15 edities jong, wat uiteraard gevierd wordt met een dik feest op een nieuwe locatie, namelijk het bijpassende Pier 15. Dus zorg dat je bij deze vijftiende editie bent, zoals altijd belooft het een goed feestje te worden.

Meer informatie over wie er op die avond achter de draaitafel staat, kun je vinden op de Facebookpagina van Boeisco. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten vijf euro.