Dark Electronic Pop, die doet denken aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack: dat is hoe LAKSHMI zichzelf omschrijft. Nog niet eens een maand geleden bracht de singer-/songwriter een naar zichzelf vernoemd debuutalbum uit. Naar aanleiding hiervan was ze dinsdag 11 april nog te zien bij De Wereld Draait Door en drie dagen later, op Goede Vrijdag, stond ze ‘gewoon’ in de kleine zaal van Mezz. Wij waren erbij.

De set begon met een duister, instrumentaal intro. Daarna speelde LAKSHMI het eerste nummer ‘Only For The Wicked’, versterkt door sfeervolle beelden op het scherm achter de bandleden. Een erg overtuigend begin van de set, wat ook over leek te komen op het publiek. Na een paar opzwepende nummers, kwamen er wat rustige nummers. De elektrische gitaar werd omgeruild voor een semi-akoestische gitaar en er kwam een violiste bij op het podium. Een goede toevoeging aan de duistere en persoonlijke sfeer die LAKSHMI oproept. 

Toen dit korte rustpunt in de set voorbij was, verliet de violiste het podium en was het weer tijd voor iets hardere nummers. Een goed moment voor deze switch, want het publiek leek toe te zijn aan meer pit. Eén van de nummers waar dit heel goed naar voren kwam, was ‘Ahaa’. Een subtiel opbouwend nummers dat eindigde in sterke climax. De overtuiging die van het podium straalde, versterkte die climax. “De avond is nog jong,” zei Lakshmi toen het eind van de show naderde. “Tenminste… Voor sommigen dan. Voor anderen totaal niet.” Een rake opmerking, want het grootste deel van het publiek hadden hun jonge jaren al duidelijk achter de rug. Gelukkig konden zij ook om de opmerking lachen. De afsluiting die volgde was er weer een met pit. Na een voorzichtig “we want more”,’ volgde een toegift. Een rustig nummer, dat zorgde voor een vreedzame afsluiting. 

LAKSHMI heeft al behoorlijk wat heeft bereikt in haar carrière: kijk bijvoorbeeld naar een deelname aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland, optredens in de Popronde en op Paaspop. Toch was de show in Mezz niet uitverkocht. Was de doelgroep te druk bezig om alvast paaseieren te zoeken? Wij weten het niet, maar aan het niveau heeft het in ieder geval niet gelegen. LAKSHMI zou nog wel eens ver kunnen komen! 

Gezien: Lakshmi. Mezz Kleine Zaal, vrijdag 14 april 2017.