Trip to Dover is terug van weggeweest en speelt op Breda Barst

In Nederland werken aan een fanbase, dat gaat Trip to Dover doen

Interview: Sara Cools ,

Voormalig internationale band Trip to Dover is weer terug in het land van herkomst. Na het afscheid van de twee Britse leden, heeft het duo nog een tijd met een poel van enthousiastelingen en invallers gespeeld. Gelukkig voor de band is er nu een nieuwe vaste drummer gevonden, Bart, en Johannes heeft naast de synthesizer ook de bas op zich genomen. Zo komt het duo tot een trio met een electro rock geluid Nederland veroveren na hun tijd in Engeland en een grote tour in Amerika. Terug op vaste basis begint het trio nu met het bouwen aan een toekomst, en met drie nieuwe singles onderweg doen ze dat goed. In een korte tijd, geeft echtpaar Olga en Johannes Taal aan, is hun muziek al ontwikkeld naar electro- en synthrock. Op Breda Barst komen ze met hun typerende energie lekker spelen.

Als duo begonnen en vertrokken naar Brighton, vervolgens twee Britse leden erbij en toen touren door de UK en Amerika. Olga: ”We hebben Amerika helemaal zelf geboekt, we waren er nog nooit geweest en het is toch een kinderdroom: “Touren door Amerika”.“ Vandaar dat ze begonnen met locaties te e-mailen, waarvan de reacties zo positief en overvloedig waren dat ze al gauw een tour vol hadden. ”We kregen de e-mail binnen van onze vliegtickets en ineens was het:  “Het kan! We gaan naar Amerika!”.“ Amerika is dan ook bestempeld als een van de hoogtepunten van de band.

Niet alleen hoogte-, maar ook dieptepunten van de band zijn naderhand toch veelbetekend. Ergens na een optreden in Polen waren ze onderweg naar Duitsland voor een ander optreden. En onderweg begaf de bus het. Olga: ”Dan hing ze ook wel samen met ducttape. In het dorp zat iedereen in de kerk, en uit de kerk werd een oma gehaald die wel Duits sprak. En zo met gebaren uit kunnen leggen dat er iets mis was met de bus… Nadat de bus was gemaakt waren we onderweg naar Duitsland en toen vroeg ik naar iets uit de tas. “Waar ligt de tas dan? De tas ligt achter.” ”Nee de tas ligt niet achterin.” Hadden we de tas laten liggen in Polen, met al onze papieren, geld, telefoons en paspoorten erin. We konden niet terug rijden want we moesten naar dat optreden, dus zijn we doorgereden. Die mensen uit Polen hadden toen gebeld naar vrienden van vrienden in Duitsland en zo naar de locatie dat we onze tas waren vergeten en dat we later zouden komen. Op de een of andere manier hebben we ook de tas terug gekregen. “

Een ander verrassend iets van het boeken op onbekende locaties is, geeft Olga aan, dat er op een nieuwe plaats toch weer mensen vooraan staan die alle liedjes meezingen. ”Dat ze dus de tijd nemen om ons op te zoeken en de liedjes te leren. En dat wij denken van “Wie zijn jullie?”.” En ook zijn er veel leermomenten geweest. Een vriend van de band zei al: “op een stilstaande fiets kun je niet sturen.” En daar zit waarheid in, de band heeft geleerd van de livesets, de culturen, voorbereid zijn op alles en natuurlijk de plekken waar je normaal nooit komt, zijn ze toch geweest. Maar er ging ook veel tijd en energie in zitten. En nu zijn ze terug in Nederland.

En wat zijn de dromen? ”Ja, the sky is the limit. We hoeven niet heel groot te worden, maar als het gebeurt, is het heel tof. We willen voornamelijk live-shows blijven spelen en een groeiende fanbase krijgen.“ En de locatie van je dromen? Johannes: “vroeger wilde ik operazanger worden en droomde ik van het Opera House in Milaan.” Olga shockte dit een beetje, want dat wist ze niet. Olga geeft aan nog wel in de Melkweg of Tivoli in Utrecht te spelen. Maar vooral in het voorprogramma van sommige helden lijkt ze mooi, denk aan Switchfoot of The Foo Fighters.

En wat wist je nog niet over Trip to Dover? Johannes: ”We waren vroeger highschool sweethearts. Maar in het begin zag ik Olga eigenlijk niet zo zitten.”

Trip to Dover speelt zondagmiddag om 14:40 uur op het Amstel Podium op Breda Barst.