3VOOR12/Breda tipt… POBparade! 3VOOR12/Breda tipt… POBparade!

, Redactie 3VOOR12/Breda

3VOOR12/Breda tipt… POBparade!

Redactie 3VOOR12/Breda ,

Over twee dagen is het alweer de POBparade, traditiegetrouw met Pasen en al voor de vijftiende keer. De zelfbenoemde grootste en gratis muzikale kroegentocht van Nederland presenteert dit jaar meer dan 100 optredens, verspreid over de hele stad. 3VOOR12/Breda geeft je tips voor een vrolijk Pasen.

Over twee dagen is het alweer de POBparade, traditiegetrouw met Pasen en al voor de vijftiende keer. De zelfbenoemde grootste en gratis muzikale kroegentocht van Nederland presenteert dit jaar meer dan 100 optredens, verspreid over de hele stad. PopOrganisatie Breda pakt weer flink uit. Van beginnende bands tot ervaren muzikanten, van experimenteel en eigen werk tot aan goed nagespeelde covers. 3VOOR12/Breda geeft je een paar tips voor een vrolijk Pasen.

We raden je vooral de ‘festivals binnen het festival’ aan, zoals ‘The Best Of… Mashup’ van Lokaal Kabaal op eerste paasdag in De Avenue. Een hoop bekende Bredase namen als Dirty Bastards, GoGo Yubari,Groover, Alphamale, Volt Violin, Cucaracha en The Patsy’s, vlak voordat ze de studio induiken voor opnames, spelen hun eigen nummers en klimmen ook bij elkaar op het podium om mee te spelen of te zingen. Dat belooft wat.

Namens 3VOOR12/Breda presenteren we ’s avonds vanaf 22.00 uur in de Wasserette een fikse lijst van dj’sets. Mental Plastic Body Filler begint, niet met de gebruikelijke underground performance art maar met een degelijke dj ‘set, gevolgd door The Jeltsin Brothers, The Filthy Eights en Carlos Cabeza, die tot een uur of twee doordraait en daarmee de eerste dag afsluit.

Op tweede paasdag springt ‘From Mellow To Rock’ eruit in Mezz Café, een festival van zacht naar hard met een opbouw van de singer-songwriters Threepwood en Billy Löwe naar de poprock van Awash, de garagepop van het Amsterdamse Apneu en via de rockende liveshow van Fata 'el Moustache' Morgana naar de rock en metal van Dogs Rule The Night.

De liefhebber van hard, harder, hardst komt aan zijn trekken in Bloos waar op tweede paasdag twee podia een tijdelijk huis bieden aan Icon, Overgrown, Magnetron, El Camaro, Witness The Fall, A Giant A Genius, My Worst Case Scenario, Righteous Kill en Noyalty. Indrukwekkend!

Het is voor de redactie helaas onmogelijk overal bij te zijn, maar 3VOOR12/Breda gaat zeker verslag doen. Check de POB-site voor het blokkenschema in PDF. Vrolijk Pasen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda