3tip12! week 26

White boy wasted,

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: Vic Crezée solo, ....

Vic Crezée is White Boy Wasted
De Amsterdamse DJ heeft over de afgelopen tien jaar achten de draaitafels een aardig CV opgebouwd. Vic Crezée is resident DJ van drie clubs in Amsterdam. De lijst waarvan je deze man kan kennen is oneindig; Colors, Viral Radio en Woo Riddim’ in Jimmy Woo (met o.a. Cinnaman), Live at the BBQ in Bitterzoet en Bassline in Paradiso. Daarnaast is hij onmisbaar op de grootste feesten van de stad, waaronder bijvoorbeeld Appelsap.

Waar ken je Vic Crezée anders van (als je onder een rots hebt gelegen buiten de hoofdstad)? Misschien de beats op Het Grote Gedoe met Faberyayo, The Robert Sylvester Kelly Story (voor leken R.Kelly) mixtapes, $LBMG met Sef, Spacekees en Faberyayo, verschillende Patta mixtapes, Red Light Radio series en meer. Vic Crezée is overigens op 28 juni te horen bij Red Light Radio met een White Boy Wasted Radio Show.

De man die al een decennium achter de draaitafels staat, is inmiddels uitgegroeid tot de lokale held die alles draait en mixt van Hiphop, UK-Bass naar House. Voor zijn eerste solo avond die groots beloofd te worden, heeft de DJ een gelijknamige tape uitgebracht. Vic Crezée is al lang geen Lil’Vic meer.
 
Vic Crezée is White Boy Wasted, 30 juni 2012, Jimmy Woo, 23:00-04:00

Alternative Bandnight in de Music Matrix
De feniks, wie kent die vogel niet die na zijn ondergang sterker terugkomt? Je zou muziekplatform Music Matrix er mee kunnen vergelijken. Nadat de organisatie moest vertrekken uit zijn pand met oefenruimtes op het KNSM eiland, is er in de nieuwe locatie muzyQ plek voor bandcoaching, soundadvies en een eigen podium met  een bredere programmering dan voorheen. Deze donderdag is er een Alternative Bandnight met Klopje Popje, European Daughters, Stopcontact en Dakota. Je zou het ook een showcase kunnen noemen van wat voor moois het Amsterdams Conservatorium allemaal te bieden heeft. Alternative Bandnight, Music Matrix, Donderdag 28 Juni, 20:30

http://www.facebook.com/klopjepopje
http://www.facebook.com/dakotadeband
http://www.facebook.com/EuropeanDaughters
http://www.facebook.com/stopcontactnl

@klopjepopje
@dakotaband
@edaughters