De eerste die het podium betreedt is Chanje Kunda, een Engelse dichteres met Zambiaanse roots. Ze is vaak te zien op literaire festivals en heeft de EP One Voice op haar naam staan. De gedichten tijdens haar optreden gaan duidelijk over eenheid, respect en discriminatie. De teksten winnen absoluut aan kracht doordat Kunda ze met een overtuigende ritmische hip hop flow voordraagt. Tijdens haar performance hoor je in je hoofd de beat en wat een groeiende wens creëert om deze dame eens met muzikale begeleiding te horen.
Webcam-masturbatie
Met zijn lange atletische en tegelijkertijd wat slungelige verschijning in spijkerbroek en Franse pet, is het contrast groot met zijn voorganger, als ontwerper, dichter en atleet Theo Danes de bühne opkomt. De performance is er echter niet minder om en bevat flink wat humor, die tegen het melige aandanst. Met korte en speelse gedichten heeft Danes het ondermeer over zijn oma van wie hij ongegeneerde verhalen wil horen, grapt hij over webcam-masturbatie en maakt hij grappige woordspelingen: “Bambi - Ik hoop dat ik weer - Als ree incarneer”.
Metro54: Over discriminatie, webcam-masturbatie en respect voor koekjes
Gevarieerde Guerilla Garden zorgt voor een traan en lach in slechts een klein uurtje
Tussen de loungebankjes en kraampjes met kleding, kettingen, armbanden en oorbellen in de Guerillian Garden tent staat een klein podium voor woordkunstenaars en muzikanten, die vandaag uit eigen werk voordragen. 3voor12 woont een blok bij met vier jonge talenten van eigen en overzeese bodem; Chanje Kunda (UK), Theo Danes, Morgan M. Ladin, en Celine Cairo.
Met een meer extraverte houding vraagt de Amsterdamse, maar van oorsprong Californische kunstenares en dichteres Morgan M. Ladin de aandacht voor haar creatieve, vooral fantasierijke werkjes over erotische liefde, het knuffelen van superhelden en het respect voor een koekje. Het is vooral dit laatste werkje waarmee ze de meeste lachers op haar hand krijgt. Humor voert dus de boventoon in het werk van Ladin en een hilarische act om vaker terug te zien.
Intens warm
Celine Cairo is een Amsterdamse singer-songwriter die al een paar jaar hard aan de weg timmert. In 2010 bracht ze haar self-titled debuut-EP uit en momenteel werkt ze aan haar eerste complete album. Ze stond al op gerenommeerde podia, zoals het Concertgebouw, Paradiso en het New Yorkse Carnegie Hall. In de Guerilla Garden brengt de 22-jarige Cairo in haar eentje op akoestische gitaar vier nieuwe liedjes. Ze bezit een rijk en loepzuiver stemgeluid met een intense warmte. Ze tokkelt overtuigend haar eigen begeleiding bij elkaar in de song Warns, dat over een onmogelijke liefde gaat. In het mooie Eyes To Ears zingt ze over haar ervaring met het samenleven met een depressief persoon. Een veelbelovend talent, waar je absoluut meer van gaat horen in de toekomst.