3voor12 classic: The Mars Volta live in de Melkweg (2002) 3voor12 classic: The Mars Volta live in de Melkweg (2002)

Van post-hardcore naar prog-rock in zes stappen

, Robert Lagendijk

3voor12 classic: The Mars Volta live in de Melkweg (2002)

Van post-hardcore naar prog-rock in zes stappen

Robert Lagendijk ,

Begin dit jaar werd bekend dat de post-hardcore rockers van At The Drive In op de poster van het Coachella festival in Amerika staan. Goed nieuws voor de fans die het sinds 2001 moeten stellen zonder hun favoriete band uit El Paso, Texas. Hoewel, echt missen hoefde je zanger Cedric Bixler-Zavala en gitarist Omar Rodríguez-López niet. Direct na het stoppen met At The Drive In begonnen ze The Mars Volta en zochten onder die naam met tal van muzikanten het experiment op.

Vandaag verschijnt Noctourniquet, het zesde album van The Mars Volta. De band is sinds het debuut “De-Loused in the Comatorium” uit 2003 enorm ontwikkeld, ondanks het vaste anker dat Bixler-Zavala en Rodríguez-López onder de band sloegen. In 2009 ontving de band een Grammy Award in categorie Best Hard Rock Performance en werd The Mars Volta uitgeroepen tot beste prog-rock band door het blad Rolling Stone.

3voor12 nam de band op in 2002, vlak voor het verschijnen van “De-Loused in the Comatorium”. Luister nu naar deze klassieker uit het archief van de VPRO.

Of check natuurlijk het nieuwste album Noctourniquet op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12