De bezieling en overtuiging spatte deze zondag van de podia af. Dit zijn onze hoogtepunten van de derde dag, van het intense contact met Jehnny Beth tot bezweerder Nick Cave.

Black en female empowerment vormen de kern van haar krachtige hiphop met vleugjes neo soul en R&B. Als een leeuwin deint de rapper over het podium terwijl ze naast opzwepende beats ons ook af en toe een levenswijsheid toestopt.

>>> lees verder

Frontman Colin van Eeckhout wisselt ijzingwekkend geschreeuw af met zijn prachtige, lijzige kopstem, de gitaren schakelen van vernietigende feedback naar haast timide, ingetogen spel. Amenra stort de vroege vogels vanmorgen in de duisternis, maar wie zich daaraan overgeeft komt gelouterd uit deze extreme zondagsmis.

>>> lees verder

King Gizzard is in talloze opzichten een uitzonderlijke band, maar voor alles is het een geoliede livemachine. De zes bandleden kunnen elkaar moeiteloos volgen met al die halsbrekende touren. Dat is lang niet eenvoudig. Ze hebben de esthetiek van een garagerockband, maar blijven ver van de drie-akkoorden-clichés.

>>> lees verder

Het ene moment shuffelt ze op de elektronische beats als een kickboxer, laat ze haar vuisten hoekig door de lucht klieven, dan weer steigert ze met haar bekken of kronkelt ze juist elegant en ontzettend sexy over het podium. De seksualiteit spat er vanaf, maar laat één ding duidelijk zijn: Beth is in totale controle, als een duistere pop-dominatrix

>>> lees verder

Iedereen hier op het veld weet het, maar Nick Cave wil het er niet over hebben. Niet over de dood, niet over zijn kinderen. En ook weer wel, impliciet en met een geraffineerde vervlechting van thema’s en mantra’s uit zijn hele oeuvre. Zijn antwoord op de olifant op het grote veld van Best Kept Secret: het leven.

 >>> lees verder

Voor meer Best Kept Secret 2022 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS22-video's.