3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 47)

Met o.a. Justice, A Tribe Called Quest, Dua Lipa en Tove Lo

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Dua Lipa, Justice, Tove Lo, Childish Gambino en Sigur Ros.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Justice - Fire
Dance meets rock, dat is wederom de muzikale koers op het derde album van Justice. Woman, zo heet de plaat. Het Franse technoduo is na ‘Randy’ en ‘Safe And Sound’ nu terug met haar derde single: ‘Fire’.

2. A Tribe Called Quest - Dis Generation
Van alle kanten oogsten ze lof, en in Amerika voert het nieuwe album de hitlijsten aan. We Got It From Here…Thank You 4 Your Service van A Tribe Called Quest is deze week 3voor12 Album van de Week. De oldschool rappers zijn weer helemaal terug met hun homage aan het overleden lid Phife Dawg. Dit is de nieuwe single.

3. Tove Lo - True Disaster
De Zweedse Tove Lo weet zich elke week wel in de kijker te spelen. Nu baarde ze weer opzien door bij de ARIA Awardshow een jurk te dragen, waarop haar baarmoeder was getekend. Maar laten we het over haar muziek hebben. Dit is de nieuwe single van de zangeres die met ‘Habits (Stay High)’ doorbrak, van haar tweede album Lady Wood.

4. Zay Hilfiger & Zayion McCall - Juju On That Beat
Er is natuurlijk de mannequin challenge met 'Black Beatles' van Rae Sremmurd, maar er is nog een internethype gaande: het dansje bij ‘Juju On The Beat’. Het verhaal is te mooi om waar te zijn: een vijftienjarige uit Detroit maakte een nummer op de beat van Crime Mob’s ‘Knuck If You Buck’, en zette het dansje op zijn socials. Inmiddels is het TZ Anthem ook in Nederland een top 50 hit op Spotify.

5. Methyl Ethel - No. 28
Met de single ‘Twilight Driving’ brak het Australische Methyl Ethel door. Met hun combi van dreampop en artrock vielen ze op en speelden ze vele festivals. Er is net weer een wereldtoer en een nieuw album aangekondigd, dus ze zullen hun thuisstad Perth weer weinig zien de komende tijd.

6. Rico & Sticks ft. Freez - Breedbeeld Visie
Deze week dook er ineens nieuw materiaal van de oldschool rappers Rico & Sticks. De twee hebben weer in de studio gezeten naar aanloop naar hun grote optreden in de Ziggo Dome begin december. Ze zijn beiden net vader geworden, dus er was gespreksstof genoeg.

7. Sigur Rós - Hoppipolla (Planet Earth II mix)
Sommige muziek leent zich beter voor filmsoundtracks dan andere. Het IJslandse collectief Sigur Rós maakt juist muziek die filmisch prima past, bijvoorbeeld nu in de bioscoop onder de film Captain Fantastic. Voor de tweede serie natuurfilms met Sir David Attenborough maakten ze een nieuwe versie van hun nummer uit 2005.

8. Echo Movis – Michael
Deep sea-pop. Jawel, zo noemt de band Echo Movis haar sound. Snorkels op bij het beluisteren van hun nieuwe EP At The Edge Of The Sea dus. Het drietal rondom zangeres Adura Sulaiman speelde vorig jaar vele Popronde optredens en is nu weer toe aan een volgende stap. Morgen presenteren ze de nieuwe EP in de Vondelbunker te Amsterdam.

9. Macklemore - Wednesday Morning
Eerst had je de anti-Trump liedjes voor de Amerikaanse verkiezingen, we zijn inmiddels nu bij het hoofdstuk Anti-Trump liedjes na de verkiezingen. Macklemore (ja, die van Macklemore & Ryan Lewis) beschrijft in dit liedje hoe hij zich voelde de day after de verkiezingen, de woensdagmorgen dus. Niet meteen verhuizen naar Canada is de oplossing, maar nu is juist weerstand nodig volgens de rapper.

10. Kimonomandem – Besef Dat
Uit Arnhem komt Kimonomandem. Begin dit jaar was er de debuut EP Meid van Nergens. Nu is er weer een nieuwe single, 'Besef Dat'.

11. Elohim - Hallucinating
Elohim betekent ‘goden’ in het Hebreeuws. Elohim is ook een popzangeres uit L.A., die net haar titelloze debuutalbum heeft gedropt. Van dit nummer is ook een mariachi-versie met toeters en bellen.

12. Cigarettes After Sex - K
Dit is zo’n nummer dat je echt even gehoord moet hebben. Melancholie ten top, passend bij het jaargetij, met dromerige fluisterzang. Ze komen uit New York en staan maandag in de Bitterzoet in Amsterdam.

13. Childish Gambino - Redbone
Wat kan Childish Gambino niet? De Amerikaan Donald McKinley Glover is een acteur, muzikant, cabaretier en schrijver. Awaken, My Love is zijn derde album dat 2 december uit komt.

14. Sean Paul feat. Dua Lipa - No Lie
Dancehallmeister Sean Paul uit Jamaica wordt meestal uit de kast getrokken als het zonnetje schijnt. Hij had al grote hits met Enrique Iglesias (‘Bailando’) en Sia (‘Cheap Thrills’). Voor zijn nieuwe single heeft hij een feature van de dit jaar doorgebroken zangeres Dua Lipa, bekend van ‘Be The One’.