3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 44)

o.a. Sevn Alias, Foxygen, Canshaker Pi en Pussy Riot

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Sevn Alias, Charlie XCX, Foxygen en Thomas Azier.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Sevn Alias ft. Jairzinho, Kevin - Turnen (FISSA Anthem)
Wat een jaar voor Sevn Alias. Op Noorderslag begon zijn zegetocht, die hij voortzette via praktsich álle Nederlandse festivals. Intussen scoorde hij een monsterhit met 'Gass', die inmiddels 15 miljoen streams wegtikt. De frontman van Rotterdam Airlines komt 11 november komt dan eindelijk zijn debuut album Trap Grammy.

2. Foxygen - Follow The Leader
Van het Amerikaanse duo Foxygen weet je nooit wat je kunt verwachten. En dat is best wel spannend. Na elf jaar samen komt begin volgend jaar het vijfde album Hang. Eerst was er al de barokpop/single ‘America’ compleet met een orkest, met deze nieuwe single gaat de gospel kant op, inclusief gezellige seventies clip. En gegarandeerd: ga je even niet zo lekker, kijk die video.

3. Charli XCX feat. ‘Lil Yachty - After The Afterparty
Afgelopen week was het Halloween en dat zullen we weten ook. Steeds meer acts brengen thematische singles uit met het spooky feest. Zo ook de Britse zangeres Charli XCX, bekend van onder meer ‘Boom Clap’. Ze krijgt op deze single hulp van de Amerikaanse hiphopper Lil Yachty, die ook al rapte op de monsterhit Broccoli van ‘D.R.A.M.’ Weetje: oud PC Music frontman Sophie produceerde de track. 

4. JeBroer - Van Ons
De elfde november wordt een drukke datum, als het gaat om releases. Niet alleen Sevn Alias komt met zijn debuut, ook JeBroer heeft die datum voor de release van zijn nieuwe album album ELF uitgestippeld. Deze onderkoelde nieuwe single staat er ook op.

5. Ola Kvernberg - The Mechanical Fair (Todd Terje remix)

De naam Ola Kvernberg zal je waarschijnlijk weinig zeggen, want hij komt niet uit de pop, maar uit de jazz. De Noorse violist is onder de remix-schaar gekomen door landgenoot Todd Terje, de houseproducer die je natuurlijk kent van de instrumentale zomerhit ‘Inspector Norse’.

6. Canshaker Pi - JALS
Ook de eigenwijze garagerockers CanShaker Pi komen 11 november met hun debuutalbum, geproduceerd door niemand minder dan Stephen Malkmus van Pavement. De Amsterdammers leggen in vanavond in 3voor12 Radio uit waar de letters JALS voor staan, de clip ging vandaag in première op de site. Volgende week zijn de jongens te gast bij Roosmarijn.

7. Pussy Riot - Make America Great Again
Pussy Riot is die politieke band die Putin oppakte na hun optreden in een kerk. Over het algemeen maken de vrouwen venijnige punk, maar deze sneer naar de verkiezingsleus van Donald Trump is zowaar een popliedje.

8. Thomas Azier - Talk To Me
Maarliefst vijf jaar deed de Nederlandse elektro-muzikant Thomas Azier over zijn debuutalbum Hylas. Vandaar dat we twee jaar later echt nog geen teken van leven zouden verwachten, maar hier is zowaar de wereldpremière van zijn nieuwe single.

9. The Growlers - Dope On A Rope
City Club is alweer het vijfde album voor de Amerikaanse rockband The Growlers. Het zou wel eens hun doorbraak kunnen zijn, want niemand minder dan Julian Casablancas van The Strokes zat in de studio achter de knoppen om het te produceren en daarom ook niet onverdiend Album van de Week.

10. Lijpe - Puur
Lijpe was een van de rappers op het legendarische project New Wave op Schiermonnikoog en gaat momenteel als een malle in de Spotify-charts. De straatrapper bevolkte met meer dan de helft van zijn album Jackpot de hitlijst. Een van de nummers met de hoogste posities is ‘Puur’.

11. Dooxs - Dirt
Twee vrouwen uit Rotterdam met een voorliefde voor elektronische acts als Moderat vormen samen het duo Dooxs. Dit it is hun tweede single van hun eind deze maand te verschijnen debuut-EP Under My Tongue.

12. San Cisco - Slomo
In Nederland geen onbekende in het livecircuit is de Australische indiepopband San Cisco. ‘Awkward’ en ‘Fred Astaire’ hoorde je al eens op de radio, dit is een voorloper van hun aanstaande, derde album dat nog geen titel heeft.

13. Nick Murphy - Stop Me (Stop You)
Ook uit Australië komt Chet Faker, die je kent van indie-hits als ‘Gold’. Maar tegenwoordig moeten we hem naar zijn oorspronkelijke naam Nick Murphy noemen en dit is de tweede single onder zijn eigen naam.

14. Lady Leshurr - Queens Speech Part 6
De Britse grime-rapper is al een jaar of vijf bezig maar ging heel erg viral met deel 4 en 5 van haar Queens Speech freestyles. In deel 6, de ‘Halloween editie’ namechecked ze enkele van de thema’s van dit jaar: Trump, Usain Bolt, Pokémon Go.

15. Secret Rendezvous - What About Us
Het Nederlandse R&B-duo Secret Rendezvous schopte het al tot Serious Talent op 3FM met de single ‘Homie. Lover. Friend.’ Dit is hun nieuwste track van de act die vooral in Frankrijk en op de muziekblogs al wat zieltjes wist te winnen.