3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 38)

O.a. Moderat, GOSTO, The Boxer Rebellion en Linde Schöne

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Moderat, GOSTO, Linde Schöne, The Boxer Rebellion, Frenna en Wiley.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Frenna ft. Emms & Jonna Fraser - My Love
Frenna uit SFB is eventjes solo en dat gaat erin als zoete koek: binnen een halve week staat ‘My Love’ in de Spotify Top 10. Ex-3FM Serious Talent Jonna Fraser werkt ook mee op deze single met fijne Drake-klinkende beats en je hoort het goed, Broederliefde’s Emms zit ook op de track.

2. The Boxer Rebellion - Let’s Disappear
Het wordt weer herfstig en vandaar dat de Londense indieband Boxer Rebellion - bekend van de hit Diamonds - weer naar ons koude kikkerlandje komt. Ze doen maar liefst vijf clubshows hier (van Groningen tot Tilburg) en Let’s Disappear is de derde single van hun vijfde album Ocean By Ocean.

3. NXWorries - Lyk Dis
Jawel, er is nieuw werk van Anderson. Paak in de maak! Samen met producer Knxledge vormt hij het nieuwe duo NXWorries. Dit is de eerste track die los komt van het debuutalbum Yes Lawd, waar we nog een klein maandje op moeten wachten. Eind oktober is ‘ie uit.

4. Francis & The Lights - See Her Ot (That’s Just Life)
Met de single Friends speelde producer Francis Farewell Starlite zich deze zomer in de picture. Met Kanye West op de track en Bon Iver op zang kun je het slechter treffen. Ook zonder grootheden klinkt Francis bijzonder, deze nieuwe single is een opmaat voor het debuutalbum Farewell, Starlite later dit jaar.

5. Little Comets - The Gift Of Sound
Little Comets is een Brits indierocktrio, die altijd op grote labels waren getekend, maar ditmaal besloten het heft zelf in handen te nemen. Met succes, hun jongste derde album Hope Is Just A State Of Mind is meteen hun meest succesvolste tot nu toe.

6. Moderat - Eating Hooks
Moderat staat op 1 oktober in de concertzaal die we vanaf volgend jaar kennen als formerly known as HMH. Het techno-supertrio uit Berlijn brengt daarom deze nieuwe single uit, een live favoriet uit de shows. In Paradiso maakte ‘Eating Hooks’ enorme indruk met de visuals van Pfadfinderei op de achtergrond. De track kun je natuurlijk terugvinden op hun laatste album III.

7. GOSTO - Tell Me What You’re Made Of
Ergens tussen triphop, soul en pop ligt de sound van de Nederlandse producer GOSTO. Eind oktober komt zijn lang verwachte debuutalbums Memory Ivy uit en daarvan is ‘Tell Me What You’re Made Of’ alvast een voorproefje.

8. Nick Cave & The Bad Seeds - Rings Of Saturn
Deze week is Skeleton Tree Album van de Week bij 3voor12. Daarop verwerkt de oudgediende singer-songwriter het overlijden van zijn zoon na een val van een klif, dus zelfs voor Cave-begrippen is dit een zwaar album geworden.

9. Jan Smit & Broederliefde - Kom Dichterbij Me
De combi die je niet wist dat hij zou komen. Volendam meets Rotterdam in de combinatie van Jan Smit en Broederliefde. Het is label Top Notch eindelijk gelukt de twee grootheden bijeen te brengen.

10. Shamir - Tryna Survive
Vorig jaar deed popster Shamir een hoop stof opwaaien met zijn debuutalbum Ratchet. De alleskunner uit Las Vegas maakte ditmaal een liedje voor een commercial van een zonnebrillenfabrikant en dat pakt goed uit.

11. Linde Schöne - Club Overleeft Wel
Een nieuwe ster in de Nederlandse hiphopscene is de Nijmeegse Linde Schöne. Voor het label Noah’s Ark maakte ze een bijzondere debuut EP, Liefde van de Vloer. Dit is daarvan de eerste single, die even intiem klinkt als het werk van 3voor12 Award genomineerde Eefje de Visser.

12. Pink Oculus – Delicious
Esperanza Denswil is de eigenzinnige Nederlandse zangeres Pink Oculus. Die kennen we natuurlijk nog van de singles 'Sweat' en 'Overdue'. Haar aanstaande EP komt uit bij Top Notch en dit is daarvan het eerste resultaat.

13. Mich - Gotherdammerung
Liedjes van een minuut of anderhalf zijn maar zeldzaam sterk, maar dit is er zo eentje. Achter Mich schuilen mensen als Rimer London en Piet Parra (LeLe) en Bastiaan Bosma (Aux Raus). Überhip in hartje Amsterdam.

14. Wiley - Can’t Go Wrong
Met het winnen van de prestigieuze Mercury Music Prize heeft Skepta natuurlijk alle ogen op de grime weten te richten, niet voor niets was het genre deze week het onderwerp in onze The Bigger Picture. Collega grime-ster Wiley heeft net deze nieuwe single en ook dit is weer een banger van jewelste.

15. Bandmaster - Us
We zijn nog niet goed en wel bijgekomen van alle festivals dit jaar, maar de eerste 27 namen voor Eurosonic 2017 zijn alweer naar buiten gebracht. Traditiegetrouw zijn het de keuzes van de Europese radiostations. Nederland koos voor Indian Askin en dit is de opmerkelijke keuze van Latvias Radio, de radiozender uit Letland.

16. Amber Arcades - Turning Light (TVAM remix)
Tenslotte nog een remix uit Manchester, afkomstig van de producer TVAM. Deze Brit nam ‘Turning Light’ van 3voor12 Award genomineerde Amber Arcades onder handen en duwde het nog meer de psychedelische hoek in.