3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 36)

O.a. Sia & Kendrick Lamar, Bastille en Klangstof

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Sia & Kendrick Lamar, Bastille en Klangstof.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Mozes & The Firstborn - Crybaby
De Eindhovense gitaarband Mozes & The Firstborn heeft zichzelf hervonden. Deze week is hun tweede album Great Pile Of Nothing 3voor12 Album van de Week. En deze catchy track 'Crybaby' is daarvan de nieuwe single. Als je een fan bent van de band, ben je een Mozem… zo besloten ze van de week in onze uitzending. Op Into The Great Wide Open namen we met de band deze geweldige sessie op in een oude loods.

2. Sia feat. Kendrick Lamar - The Greatest
De track waar je deze week niet omheen kon, is de nieuwe Sia met Kendrick Lamar. Een track die niet op het laatste Sia album staat, This Is Acting. En dat is opvallend, want zo verschrikkelijk lang is dat album nog niet uit. In de video is wederom danseres Maddie Ziegler te zien, samen met 49 andere dansers, een verwijzing naar de schietpartij in Orlando, waar 49 bezoekers om het leven kwamen.

3. Bastille - Send Them Off!
Morgen ligt het tweede album van Bastille in de winkel. Na drie jaar wachten is Wild World de spannende opvolger van hun debuutplaat Bad Blood. De Britse band die wereldwijd doorbrak met singles als 'Pompeii' en 'Laura Palmer' brengt na 'Good Grief' dit nummer uit als nieuwe single.

4. Everything Everything - I Believe It Now
Losse tracks uitbrengen, bands doen het steeds vaker. Dat geldt ook voor het Britse Everything Everything, die je kunt kennen van het radiohitje 'Regret'. Er is nog geen nieuw album in zicht, maar deze track hadden de heren dan weer wel af. En waarom zou je die dan ook niet meteen op alle streamingdiensten knallen?

5. Pional feat. Empress Of - The Way That You Like
John Talbot’s 'Destiny' is een underground hit uit 2012, die de Spaanse producer Pional op de kaart zette. De Spaanjaard werkt op zijn nieuwe single samen met de Amerikaanse zangeres Empress Of, waarvan we dit jaar vaak 'How Do You Do It' draaiden. Verder kun je Pional kennen van tracks als 'In Another Room' en 'It's All Over'.

6. Pitto - Hella Fella
De Utrechtse producer Pitto had al een radiohitje te pakken samen met zangeres Tessa Rose Jackson op 'Let’s Do It Again'. Nu is er dan ook via een Duits label zijn debuutalbum Breaking Up The Static. Verder maakte hij een geweldige remix van Bewilders 'Forza' tijdens de één uur durende marathon in 3voor12 Radio die je hier terug kan kijken. Voor nu genieten we in ieder geval van zijn nieuwste track 'Hella Fella'.

7. CRX - Ways To Fake It
Dit nummer doet je ergens wel denken aan een track van bands als The Strokes. Niet geheel toevallig, want CRX is de nieuwe band van Strokes-gitarist Nick Valensi. Eind oktober komt het album Skin uit, dat is geproduceerd door Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Kortom een samenwerking tussen twee legendes en zoals je hoort kan dat niet anders dan goed klinken.

8. Klangstof - Sleaze
Deze week verschijnt dan het debuutalbum van Klangstof, Close Eyes To Exit. Deze plaat van het 12van3voor12 bandje komt dan meteen wereldwijd uit. Je hoorde en zag ze vanavond al in de studio, dus het spreekt voor zich dat dit een track is die je zeker niet mag missen. Hoewel er veel moois op de plaat te vinden is, scharen wij 'Klangstof' graag onder het kopje 'meest opvallende track'. Bekijk ook de sessie met Klangstof op Into The Great Wide Open terug.

9. Nick Cave & The Bad Seeds - Jesus Alone
Hoogstwaarschijnlijk de heftigste track die je deze week, deze maand of dit jaar gaat horen. Wat wil je ook, tijdens de opnames van het zestiende studioalbum Skelton Tree overleed een van de zoons van Nick Cave na een val een een cliff. Bij het nieuwe album hoort ook de documentaire One More Time With Feeling, die ook in een paar Nederlandse bioscopen draait. Om die te zien moet je wel snel zijn, want de film draait alleen dit weekend in Nederland.

10. Avi On Fire - Pearls 
Avi On Fire is een van de bands van Bram Wesdorp, die ook in Neighbour Neighbour en Yellow Grass zit. Voor Avi On Fire werkt hij dan weer samen met Thijs van der Klugt van Sue The Night en Baskerville. De track 'Pearls' is deze maand de Serious Talent track van 3FM. Zeker geen slecht keus, want dit is toch echt een track die de hele dag op repeat mag.

11. Dan Deacon - You Can Do It
Handjes in de lucht, naar links rennen, naar rechts rennen, springen en stil liggen op de vloer. Het zijn zo wat van die commando’s tijdens de knotsgekke optredens van Dan Deacon. De Amerikaanse elektronische componist weet het publiek prima te mennen, hier is zijn nieuwe single van zijn aankomende achtste album.

12. The Slow Show - Ordinary Lives
De Britse band The Slow Show heeft al een aardige fanschare in Nederland opgebouwd. Waar ze ook komen, pakken ze het publiek helemaal in. De muziek zweeft ergens tussen pop en klassiek. Laten we het voor het gemak een sterk staaltje orkestrale pop noemen. Met 'Bloodline' hadden ze al een radiohitje in Nederland en dit is de eerste single van hun tweede album dat binnenkort verschijnt.

13. Tash Sultana - Jungle
Ze was drie jaar oud toen ze voor het eerst gitaar speelde, zo gaat het verhaal. De Australische zangeres Tash Sultana is een van de singer-songwriters die acte de presence geven op het Seven Layers Festival van Dotan. Een onwijs indrukwekkende stem die wordt begeleid door ritmische gitaarpingeltjes en een bijna raggae-achtige loop uit de drumcomputer. Let vooral op die onzettend snelle lyrics in het laaste couplet.