3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 23)

O.a. DJ Khaled, DMA's, Whitney en Anderson .Paak

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond o.a. DJ Khaled, DMA's, Whitney en Anderson .Paak.

1. Harts - 'Breakthrough'
Harts, het alterego van de Australische multi-instrumentalist Darren Harts, was gister nog in de uitzending om op te warmen voor de zondag van Pinkpop. Van het het debuutalbum Daydreamer van deze jonge Prince-protegé kwamen de singles 'Lovers In Bloom' en 'Red & Blue' al bovendrijven, maar dit komt van de nieuwe EP die nu te vinden is op de Luisterpaal.

2. Sofi Tukker - 'Deja Vu Affair'
Soms heb je van die acts die heel populair zijn in de clubs en op Spotify, maar die je nooit op de radio hoort. Sofi Tukker is er zo eentje, een duo uit New York dat online doorbrak met de single 'Drinkee'. Op SXSW vielen ze al op, wellicht leverde dat de boeking voor Pitch op. Dankzij 'Deja Vu Affair' ga je ze hopelijk nog een stuk meer op de radio horen. Laten we nu alvast beginnen.

3. DJ Khaled feat. Drake - 'For Free'
Mayor key!! Hij is radio personality, platenbaas, maakt zelf platen, maar op dit moment is hij een van de grote hits op de socials via Snapchat: dan hebben we het natuurlijk over DJ Khaled. Voor zijn nieuwe single wist hij niemand minder dan de Canadese superster Drake te strikken.In Amerika is dit al een van de jams van deze zomer, en nu de zon hier dan ook eindelijk doorgebroken is kunnen we er ook wel zo een gebruiken.

4. Traumahelikopter - 'Somewhere'
Systeemplafonds in den lande kunnen weer gaan vrezen voor hun voortbestaan, want Traumahelikopter komt er weer aan. Dat rijmt niet alleen, het is ook nog eens de waarheid.  De Groningse garagerockband (Groningen Noord om precies te zijn), die afgelopen lente nog het beruchte Burger Records feestje op het Amerikaanse showcasefestival SXSW onveilig maakte, komt 21 oktober met haar derde album Competition Stripe. 'Somewhere' is alvast een fijn voorproefje.

5. Goldlink ft. Anderson Paak - 'Unique' (Louis Futon remix)
Ja hoor, we hebben weer zo’n puik .Paakplaatje klaar liggen. Louis Futon remixde een track van rapper Goldlink uit Washington. En Anderson .Paak, de man die je overal deze zomer kan zien van North Sea Jazz tot Pitch, deed weer mee. Met deze supervrolijke remix aan, het dakraam open en het volume van de radio op standje 11,kan de zomer echt niet meer stuk.

6. Weval - 'You’re Mine'
Als je een willekeurig festival hebt bezocht, ken je de naam Weval vast al wel. Ze hebben hun bingokaart festivaloptredens bijna vol, en nu is er dan eindelijk het debuutalbum van deze twee Nederlandse producers. Deze zomer zijn ze onder meer nog op Lowlands, We Are Electric en Pitch te vinden. Op 'You're Mine' laten de producers zien waartoe ze in staat zijn.

7. KIMONOMANDEM - 'Zak Vol'
Donkere R&B in het straatje van het oude werk van Drake en The Weeknd, maar dan gewoon in het Nederlandstalig. Nouja, gewoon? Heel veel artiesten in dit genre kennen we natuurlijk niet in Nederland. Kimonomandem is de naam, aangenaam. Deze nieuwe artiest is net getekend door het label Bravoure en dit is de teaser van zijn nieuwe clip.

8. DMA’s - 'Too Soon'
Deze maand op Down The Rabbit Hole staat de 'Australische Oasis’, zoals ze gekscherend genoemd worden. Want echt, als je ze eens gezien hebt weet je hoe moelijk het te geloven is dat ze niet uit Manchester komen. Dit is hun jongste single van hun debuutalbum Hills End. De DMA's waren eind vorig jaar nog in ons land en kwamen even langs in de studio voor een optreden. Eindelijk komen ze weer met nieuw werk en een ding staat vast: wat is dit aanstekelijk!

9. High Contrast - 'Remind Me'
Drum ‘n bass dood? Nee, nee nee, zo af en toe sijpelt er eentje uit de clubs door in de mainstream. In Engeland krijgt deze track van de Britse producer High Contrast veel aandacht op de radio en laten we eerlijk zijn. Je kan er van houden of niet, maar zo af en toe kan zo'n goede bass-beat helemaal lekker vallen. De vocals maken het ook een toegankelijke track, dus wees niet bang en geef je over aan deze uptempo tune.

10. Whitney - 'Polly'
Deze week wordt het 3voor12 Album van de Eeek verzorgt door Whitney, een folkrockband uit Chicago. Ex-leden van The Smith Westerns en Unknown Mortal Orchestra verenigden zich, kwamen eerst met de prachtige single 'No Woman' en nu is er hun debuut Light Upon The Lake. Lees hier de recensie, maar vergeet vooral niet om die plaat even op te zetten na het beluisteren van de podcast.

11. Mozes & The Firstborn - 'Great Pile Of Nothing'
De Eindhovense garagerockband Mozes & The Firstborn komt uit de garage. Niet zomaar een garage, maar een cozy ruimte waarvan de garagedeur open staat en de zon lekker naar buiten schijnt. Althans, zo klinkt het repertoire van de band uit het, blijkbaar, zonnige zuiden. Op 2 september verschijnt hun tweede album Great Pile Of Nothing. Het titelnummer daarvan staat nu al online, dus op de rest moeten we nog even wachten. 

12. Anderson .Paak - 'Come Down'
Een half uurtje geleden hoorde je ‘m ook al, maar Anderson .Paak is all over the place. Omdat de rapper uit Californie binnenkort naar Pitch en North Sea Jazz komt en later naar Lowlands, is er een nieuwe single van zijn album Malibu (een paar maanden terug nog Album van de Week). En zoals we ondertussen gewend zijn van de rapper: een vrolijke funky beat overspoelt met rake lines en een catchy hook.

13. Deep Vally - 'Smile More'
Twee rockmeisjes uit L.A.vormen samen Deep Vally. Een van hun nummers. 'Grunge Bond', kennen de meeste gamers wel, ze stonden namelijk al op de soundtrack van de voetbalgame FIFA 16. Dit is de eerste single van hun tweede album Femejism dat half september verschijnt.

14. Flamingods - 'Taboo Groves'
Een van de laatste nummers, maar dat maakt het zeker niet minder interessant. Flamingods maakt namelijk psychedelica en ze komen uit Bahrein. Een mixture van Britse pop en wereldmuziek is de beste omschrijving van deze opvallende band. 'Taboo Grooves' is de single van hun derde album Majesty. Nog een extra tip? Bekijk de clips, want die zijn echt super trippy.