3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 2)

O.a. Last Shadow Puppets, Kanye West, De Staat en Indian Askin

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week bellen we met -, en hoor je nieuwe muziek van Last Shadow Puppets, Kanye West en De Staat

1. Last Shadow Puppets - Bad Habits
Miles Kane (van Miles Kane) en Alex Turner (van Arctic Monkeys) zijn weer samen de studio in gedoken. Het  was  immersalweer acht jaar geleden dat ze het laatste Last Shadow Puppets album uitbrachten.  Dit jaar komt er weer een nieuwe plaat, wanneer is nog niet bekend. De eerste single is in ieder geval veelbelovend.

2. Grace feat. G-Easy - You Don’t Own Me
Ronnie Flex had laatst nog een grote hit samen met Polska met Niemand, maar nu is hij alweer terug met deze, die alweer Top 20 Spotify staat. Boaz en RNF produceerden de track.

3. De Staat - Make The Call, Leave It All
Vrijdag pas de winkels nu al op de Luisterpaal en in het Niet te Missen Uur: O, het nieuwe album van de Nederlandse rockband De Staat. Radiohit Peptalk staat er natuurlijk op, maar deze mag er ook best wezen. 

4. Kanye West - Real Friends
Afgelopen weekend stond er ineens een nieuwe track van Kanye West online. Hij schijnt vanaf nu elke vrijdag een nieuwe track van zijn aanstaande album Swish los te laten, tot de releasedate in februari. Op deze track lijkt hij terug te gaan naar de sound van 808 and heartbreak.

5. Indian Askin - Really Want To Tell You
DEen van de meest getipte bands op Noorderslag is de rockband Indian Askin. Nu is er ook hun eerste EP, met daarop Answer en ook deze nieuwe single. Lees vooral ook het interview dat we onlangs met de frontman hadden, waar hij vertelt over zijn voorliefde voor mokken vol espresso. 

6. David Bowie - I Can’t Give Everything Away
Deze week staat in het teken van het overlijden van David Bowie. Zijn nieuwe album Blackstar vliegt de winkel uit. Als je goed naar de teksten luistert is het een kroniek van zijn aangekondigde dood.

7. Eefje De Visser - Staan
Exclusief op de Luisterpaal  staat nog steeds het nieuwe album Nachtlicht van de Nederlandse singer-songwriter Eefje de Visser. Daarop staat ook  deze track.


8. Sef - Lichaam Als Een Club
De nieuwe single van Sef van zijn tweede album in Kleur lijkt op een nummer van Kate Bush, Cloudbusting. Echt waar, zoek maar op. Dit is de opvolger van Toch Houdt Ze Van Mij.  

9. Savages - Adore
De Britse rockband Savages komt 22 januari uit met hun tweede album Adore Life. Dit is de derde track die daarvan online komt. Bekijk ook de indrukwekkende video.

10. Rat Boy - Move
De Brit Jordan Cardy doet alles in zijn eentje en hij noemt zich Rat Boy. Op de kruising tussen rock en hip-hop komt hij deze week met een als Fatboy Slim klinkende nieuwe single.

11. Tame Impala - The Moment
 Het succesverhaal van de Australische rockband Tame Impala blijft doorgaan. Ze wonnen de song van het jaar, eindigen tweede in onze album van het jaar lijst, en staan binnenkort in een uitverkochte HMH. Dit is de jongste single van hun album Currents.

12. Triggerfinger feat. Method Man - The One
Weet je nog toen Whitin Temptation opeens Xzibit uit een hoge hoed toeverde? Niemand weet waarom, en of dat nou echt een goed idee was. De Belgische mannen van Triggerfinger pullen op hun nieuwste single ook een Whitin Temptationtje, maar laten zoals het nu lijkt de gothische baljurken thuis. Echt balen. Maar ze werken op deze nieuwe track wel samen met een Amerikaanse rapper, en niet de minste: Method Man.

13. Pablo Nouvelle feat. Sam Wills - I Will
Nouvelle Vague is een Franse avontuurlijke filmstijl uit de sixties. De Zwitserse muzikant en filmmaker Fabio Friedli liet zich daardoor inspireren. Binnenkort komt er een album uit met verschillende vocalisten, All I Need. Dit is daarvan de eerste single.

14. Everything Everything - Distant Past
De Britse indierockband Everything Everything krijgt nogal wat airplay met hun derde album Get To Heaven. Na Regret en Sping/Sun/Winter Dread is dit daarvan de derde Nederlandse single.

15. Promise & The Monster - Time Of The Season
Uit Zweden komt zangeres Billie Lindahl. Ze noemt zich Promise & The Monster. Ze is al bijna tien jaar bezig.  Dit staat op Feed The Fire, het album waarmee ze nu echt internationaal opgepikt wordt. 

16. Woodie Smalls - About The Dutch
Belgen over Nederlanders, altijd spannend. De Belgische hiphopper Woodie Smalls komt uit Sint-Niklaas en staat op Eurosonic dit jaar.