3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 18)

O.a. Radiohead, Drake & Rihanna, Editors en Jonna Fraser

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Radiohead, Drake & Rihanna, Editors en Jonna Fraser!

1. Radiohead - 'Burn The Witch'
Deze week was het eindelijk zo ver: de nieuwe Radiohead song staat online. We waren de dagen ervoor kapot geteased met witte schermen en zingende vogeltjes - een beestje dat later terug bleek te komen in de geanimeerde clip. Wat we nog niet weten is wanneer het hele album dropt, maar de verwachting is deze maand nog, want dan begint de Britse indierockband al te touren. Grote vraag is of ze op die tour strijkers gaan meenemen, want mán, hoe goed is het arrangement in dit eerste voorproefje.

2. Drake ft. Rihanna - 'Too Good'
Nog zo’n online bommetje: het album van Drake, Views From The 6, deze week album van de week bij 3voor12. Het uitgeknipte poppetje van Drake duikt inmiddels overal online op in fotomontages. Maar laten we het over de muziek hebben, dit is een van de hoogtepunten van het nieuwe album van de Canadese rapper. En door dit nummer duiken er weer geruchten op dat Rihanna en Drake meer zijn dan vrienden. 

3. Editors - 'All The Kings'
Het festivalseizoen staat weer op losbarsten. Vandaar dat Editors nog een single uitbrengen van hun laatste album In Dream: de Britse indieband koos voor 'All The Kings', dat je binnenkort mee kunt zingen op Best Kept Secret en Rock Werchter.

4. James Blake - Radio Silence
James Blake kondigde net doodleuk bij Annie Mac op BBC Radio 1 aan dat zijn nieuwe album vannacht (12 uur Britse tijd) uitkomt! Even later verschenen 3 als vanouds wonderschone tracks op Spotify. I Need A Forest Fire krijgt vangt tot nu toe de meeste aandacht omdat Bon Iver erop meedoet. Maar Radio Silence, de album-opener, is tot nu toe de beste nieuwe track. 

5. Alicia Keys - 'In Common'
Het regent grote namen releases deze week. Ook de Amerikaanse zangeres Alicia Keys is weer terug. Vier jaar na 'Girl On Fire' komt er later dit jaar een nieuw album, waar deze single een voorproefje van is. In de tussentijd zat Alicia niet stil, in 2014 kreeg ze nog haar tweede kind met Swizz Beatz.

6. Danny Daze - 'Swim'
Techno nu uit Miami, van het fijnproeverstechno-label Kompakt. Danny Daze begon te draaien op bruiloften en partijen, maar werd al snel een van de leidende figuren uit de underground aldaar. Dit is zijn nieuwe single.

7. Jonna Fraser - 'Do Or Die' ft. Broederliefde
Deze week releasede Jonna Frazer zijn Goed Teken EP. De rapper/R&B-zanger, die jaren negentig invloeden in zijn muziek verwerkt, maakte ook deel uit van het collectief New Wave. Nu op eigen benen met wat hulp van Broederliefde heeft hij deze Spotify-hit in wording te pakken.

8. Red Hot Chili Peppers - 'Dark Necessities'
'Under The Bridge', 'Californication', 'Dani California', 'Scar Tissue', 'Give It Away', moeten we doorgaan? Een van de headliners op Pinkpop is de aloude Red Hot Chili Peppers. Laten de Amerikaanse funkrockers nu net deze nieuwe single uit hebben met weer een vertrouwd slap-baslijntje en catchy refrein. Oordeel zelf: gedateerd of steengoed?

9. Rita Zipora - 'Stroom' 
"Hoe werd je wakker vandaag?" Dat is de vraag die de Nederlandse Rita Zipora je stelt in haar nieuwe single. Met het titelnummer van haar tweede album komt ze in het territorium van Eefje De Visser: dromerige Nederlandstalige pop aangezet met smaakvolle elektronica.

10. Happyness - 'SB’s Truck'
Mailtje: Hey Roosmarijn, It's Benji, Jonny & Ash from the London band Happyness here. Ze zijn deze weken op Europese toer in het voorprogramma van Dandy Warhols en werken ondertussen aan hun tweede album. Dit liedje was al af en of we er wat mee willen? Jazeker, het is een sterk liedje en toevallig heeft Roosmarijn een radioshow...

11. Future feat. The Weekend - 'Low Life'
Twee hiphop-grootheden op een nummer. De Atlanta trap-legende Future kwam met zijn vierde album EVOL op 1 binnen in de Amerikaanse albumcharts. Op deze single krijgt hij versterking van de Canadese superster The Weeknd, die in Nederland doorbrak met zijn laatste album Beauty Behind The Madness en vooral ook de single 'Can't Feel My Face'. 

12. King Gizzard & The Lizard Wizard - 'Gamma Knife'
Tijd voor psychedelica uit Australie! En wel van een van de leukste namen uit de scene. Ja, spreek het nog maar eens voor jezelf uit: King Gizzard & The Lizard Wizard... Ze speelden al op verschillende Nederlandse festivals als Le Guess Who, Down The Rabbit Hole en Where The Wild Things Are. Nonagon Infinity is hun achtste album in vier jaar en om dat te vieren is er nu deze single. Zouden ze uitgroeien tot de nieuwe Thee Oh Sees? Misschien wel, hè?

13. Weaves - 'One More'
Een nieuwe naam uit Canada, binnenkort te zien op Best Kept Secret. Zangeres Jasmyn Burke en haar mannen zullen fans van The Yeah Yeah Yeahs en Fidlar kunnen bekoren met hun knotsgekke jams.