3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 17)

O.a. Beyonce, Lianne La Havas, en Sef

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Beyonce, Lianne La Havas, en Sef

1. Beyonce - Hold Up
Dit was natuurlijk de week van het visual album Lemonade van Beyonce. Krantje, croissantje op de zondagochtend en daar dropte opeens Beyonce haar album. Een van de opvallendste tracks op het album is Hold Up, waar  via een omweg nogal wat mensen aan meewerkten.  Ezra Koenig, van Vampire Weekend, tweette een flinke poos terug een bewerking van een Yeah Yeah Yeah tekst, die tweet werd de basis voor een nummer samen met Diplo, die uiteindelijk bij Beyonce belandde, die vervolgens Father John Misty vroeg of hij niet een couplet kon schrijven.  Die laatste twitterde hilarisch dat hij verantwoordelijk was voor de misthoorn. Maar hij had natuurlijk heel braaf een demotateepje opgestuurd naar Beyonce, biechtte hij later op. Lees hier de hele bespreking van het album. 

2. Black Honey - All My Pride
Een van de buzzgitaarbandjes dit jaar is Black Honey, uit het Britse Brighton. Op Eurosonic stond de rij voor hun optreden tot om de hoek, een maand terug speelden ze de pannen van het dak bij ons in de studio en nu is er dus een nieuwe single. Deze zomer kan je ze live aan het werk zien op onder andere Dauwpop en Vestrock.

3. GLOWINTHEDARK x SFB - Elleke Keer
Weer een nieuwe single van een van de sterren van New Wave: het Haagse SFB, dat staat voor Strictly Family Business. Ditmaal een collab met Glowinthedark, dan krijg je een soort Nederlandstalige grime-punk. Lees hier het interview met SFB

4. Klangstof - Island
Buitenlandse blogs zeggen het zo: het Nederlandse Klangstof is een samensmelting van het Noorse woord voor ‘echo' en het Nederlandse vertaling voor 'dust’. Klangstof is de band van Moss-bassist Koen van der Wardt, die in Noorwegen geboren is. Dat verklaart de verwijzing naar het noorden. Island is een epische zes minuten uitgesponnen track die Radiohead-fans zullen kunnen bekoren.

5. Unknown Mortal Orchestra - Shakedown Street
Nog drie weken en dan is het zo ver: de vijf cd’s tellende aubade aan de cultband The Grateful Dead, gecureerd door The National. We kennen al de War On Drugs-track Touch Of Grey en nu is deze van de Nieuw-Zeelandse/Amerikaanse indierockband ook los. De verzamelaar Day Of The Dead komt 20 mei uit.

6. Lianne La Havas-Lost & Found (Matthew Herbert remix)
DJ Koze deelt wel eens zijn warme bad met Matthew Herbert. Morgen komt de eerste verzamelaar op het Pampa Recods label uit en dit is de openingstrack. Herbert maakte van de oorspronkelijke pianoballade van La Havas een percussieve, organische housetrack waarin ineens een gemene bas bromt.

7. Sef - Hoogtevrees
Oktober vorig jaar verscheen Sef’s tweede album In kleur en sindsdien heeft de Amsterdamse rapper niet meer stil gezeten. De singles Toch Houdt Ze Van Mij, Ze Zeggen, Wakker en Lichaam Is Een Club waren niet van de radio te slaan. Hier is de primeur van zijn jongse single, getrokken van zijn nieuwe EP Meer Kleuren.

8. Band Of Horses - Casual Party
Tien jaar zijn ze nu bezig, de Amerikanse indierock band Band Of Horses. `Ze hadden al radiohits in nederland met Is There A Ghost en Factory. Na vier jaar komt er in juni eindelijk het vierde album Why Are You OK. Daarop kregen ze productionele hulp van Jason Lye van Grandaddy maar ook de legendarische Rick Rubin (die o.a. werkte met Johnny Cash, Beastie Boys, Kanye West). Dit is de eerste single.

9. Leyya – Butter
Een Oostenrijkse buzzband nu: Op het  Eurosonic festival stond het Weense electropop duo Leyya. Met de single Super Ego scoorden ze al een Track van de Dag eerder dit jaar. Hun debuutalbum Spanish Disco komt nu in een deluxe versie uit, na airplay tot in Engeland. Dit is de nieuwe single.

10. Kiko Bun - Sticky Situation
De opvallendste plaat op de playlist van onze Britse collega’s van BBC Radio 1 is van de Londense reggaester Kiko Bun. Zijn skaliedje Sticky Situation lijkt net op een oud singletje, compleet met vinylkraakjes, ouderwets hoesje en al. Aanstekelijk!

11. Kevin Morby - I Have Been To The Mountain
Totdat Beyonce Lemonade dropte had Kevin Morby het album van de week met Singing Saw. Prachtige arrangementen met strijkers en blazers, soms juist heel kaal, en alles met een hoog Dylan-gehalte. De voormalige bassist van de Amerikaanse band Woods heeft deze track als single.

12. Karma Kid - Man Of The Year
Tijd voor wat bossa nova. Het Londense label Greco-Roman kwam vorig jaar met de track The ~Show van LA Priest en Luxury. Ditmaal op dat label deze opvallende dancetrack van een 21-jarige producer uit de buurt van Manchester.

13. Beyonce ft. Kendrick Lamar - Freedom
Nou, nog eentje dan van Beyonce’s Lemonade. Prijsnummer op het album is de samenwerking met Kendrick Lamar. De sample komt van de obscure Griekse band Kaleidoscope met het nummer Let Me Try. 

14. Lido - Crazy 
De titel dekt de lading: Crazy is best een beetje gekke track met een kermisattractie aan trapgeluiden. De Noorse producer regisserde zelf de bijbehorende videoclip.