3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 16)

O.a. Flume, Skepta, Mumford & Sons

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Flume, Skepta, Mumford & Sons

1. Car Seat Haedrest - Fill In The Blank
Thuis elf albums in vijf jaar online zetten, dan wordt je uiteindelijk wel opgemerkt. Of niet. Het gebeurde in ieder geval wel met Will Toledo uit Seattle, die zijn band Car Seat Headrest noemt. Zijn debuut op een groot label Teen Of Styles is een meteen een 'best of’-album geworden. Car Seat Headrest was een van de ontdekkingen op SXSW, maakte onlangs indruk in de kleine zaal van Paradiso en keert op op 28 mei terug naar de Amsterdamse poptempel tijdens op London Calling.

2. Skepta - Man
Een van de grote namen uit de Britse grime scene heeft een nieuwe single. Hij gebruikte nota bene een sample van QOTSA’s culthit Regular John als basis. Begin juli staat Skepta op het dancefestival Pitch en het hip hop feest Woo Hah!.

3. Mumford & Sons - There Will Be Time
Nieuw-nieuw werk van Mumford & Sons. De Britse folkpop band die de banjo van zich afschudde komt vanavond met een nieuwe single, een jaar na hun laatste album Wilder Mind.

4. Weval – The Battle
In juni komt dan het langverwachte debuut album van het Amsterdamse technoduo Weval. We kennen al de track I Don’t Need It, vanavond een wereldprimeur in 3voor12 radio, de nieuwe single The Battle!

5. Flume ft. Tove Lo - Say It
Eind mei komt de Australische wonderboy met zijn tweede album Skin. Na de vooruitlopende singles Never Be Like You en Smoke & Retribution is er nu een derde voorproefje. Ditmaal heeft hij flashkoningin Tove Lo gestrikt (van de Stay High, Roos zingt het graag even voor). Dit is de ongecensureerde versie.

6. The Kills - Heart Of A Dog
Doing It To Death ken je waarschijnlijk al, maar er is alweer een nieuwe track online van het komende Kills album. Hun vijfde alweer, gaat Ash & Ice heten, en komt begin juni. Het Britse rockduo staat dit jaar op Lowlands en binnenkort in de Melkweg.

7. Nipsey Hussle & YG - Fuck Donald Trump
Fuck Donald Trump. Duidelijker kunnen we het niet maken. Hoe meer voorverkiezingen de Amerikaanse presidentskandidaat wint, hoe meer rappers tegen hem ten strijde trekken. Op alle viral lijstjes van Spotify is op dit moment dit de meest populaire hate track. Verantwoordelijk zijn de Amerikaanse rappers Nipsey Hussle & YG - die komen er bij de verkiezingsbijeenkomsten van Trump voorlopig niet meer in dus. Hier lees je meer over hiphop en Trump. 

8. Olaf Stuut - Maze (feat. Marlon Penn)
Remixen voor acts als The Acid zetten de Amsterdamse techno producer Olaf Stuut op de kaart. Tijd voor een nieuw album, Run, op 10 juni. De eerste single wordt de openingstrack samen met vocalist Marlon Penn.

9. Carnival Youth - Surf
Hoeveel bands ken je uit Letland? Leuke vraag bij een popkwis. Marie N won in 2002 het songfestival met I Wanna. En ook een goed antwoord is tegenwoordig Carnival Youth. Ze zijn in januari onderscheiden met een European Border Breakers Award, voor meest succesvolle Letse act buiten Letland. Dit is hun single van hun tweede album Propellor.

10. James Blake - Timeless
Vrijdag zette James Blake een nieuwe track online, je weet wel de Brit, die doorbrak met Limit to Your Love. Tegen de BBC zei Blake dat zijn album Radio Silence al af is, het wachten is op een releasedatum. Deze zomer staat hij in ieder geval op Werchter, North Sea Jazz en Lowlands.

11. Leyya - Butter
Na Carnival Youth net nog meer Europese buzzbands op je radio. Op Eurosonic stond het Weense electropop duo Leyya. Met de single Super Ego scoorden ze al een Track van de Dag eerder dit jaar. Hun debuutalbum Spanish Disco komt nu in een deluxe versie uit, na airplay tot in Engeland. Dit is een van de extra tracks.

12. Gnash feat. Olivia O’Brien - I Hate U, I Love U
Dit is er eentje voor liefhebbers van streaming counts. Dertig miljoen streams op Soundcloud, veertig miljoen op Spotify. De Amerikaanse DJ Gnash zette een duet met zangeres Olivia O’Brien online en volledig buiten de traditionele media om werd deze emotionele ballad een wereldhit online. Het staat al 1 in Australie. Binnenkort in Nederland op Sky Radio en Qmusic, maar het eerst gesignaleerd bij het hitteam van 3voor12.

13. SFB x Glowinthedark - Elleke Keer
Weer een nieuwe single van een van de sterren van New Wave: het Haagse SFB, dat staat voor Strictly Family Business. Ditmaal een collab met Glowinthedark, dan krijg je een soort Nederlandstalige grime-punk.

14. Boys Noize feat. Polica - Starchild
Wat krijg je als je de Duitse producer Boyz Noize een liedje laat maken met de zangeres van de Amerikaanse elektropop band Polica? Een sprookjesachtige elektronische ballad, prijsnummer op het komende Boys Noize album Mayday, 20 mei uit. Boys Noise staat in juni op We Are Electric.

15. Woods - Morning Light
Deze week wordt het Album van de Week verzorgd door de indiefolk-band Woods uit New York. Alweer hun negende album, dit City Sun Eater In The River Of Lights. Door toegevoegde blazers lekker voor in het lentezonnetje, en een welkom frisgeluid binnen hun discografie. 

16. Roisin Murphy - Mastermind
Verrassing! Nog maar iets meer dan een jaar na haar vorige album, heeft Roisin Murphy alweer een nieuw album aangekondigd. De liedjes zijn opgenomen tijdens de zelfde sessies als het vorige album, zoals ze destijds al aan ons vertelde. Op 8 juli komt het uit en dit is de eerste single.