ESNS16: deze artiesten spelen op het 3voor12 podium op Eurosonic

Van R&B tot spooky elektronica tot techno met Braziliaanse ritmes

Roosmarijn Reijmer ,

Natuurlijk host 3voor12 weer een eigen podium op de komende editie van Eurosonic, het Groningse showcasefestival voor aanstormende Europese popartiesten. Woensdag 13 januari spelen zes van de tofste acts uit het programma in poppodium Vera: A.O.S.O.O.N, Chloe Martini, Honne, Dua Lipa, HVOB en Ninos Du Brasil. Lees hier alvast meer over wie ze zijn en wat ze doen, en kom ze vooral checken voor de grote doorbraak.

A.O.S.O.O.N
Nuchtere Londense singer-songwriter-pop met vleugje R&B van duo uit Londen. Marisa Hylton en Manny Folorunso hebben een paar weken geleden hun derde EP uitgebracht, met als titel de afkorting van hun bandnaam voluit: Alot of Something Out of Nothing. Denk Ben Howard meets ‘Man In The Mirror’ van Michael Jackson. Single Under zit al op meer dan anderhalf miljoen views op YouTube, wij van 3voor12 geloven dat een doorbraak aanstaande is.

Chloe Martini
Oost-Europa is het focusgebied van Eurosonic 2016, dus natuurlijk heeft ook het 3voor12-podium een goede afvaardiging daar vandaan: Chloe Martini. Geboren als Anna Zmijewska groeit ze op in Polen met als grote favorieten Ryuichi Sakmoto en Destiny’s Child. Die combinatie kun je ook in haar werk als producer/DJ terughoren, sexy R&B electro met flinke roots in de jaren 80 soul. Chloe Martini heeft een druk tourschema als dj, maar in 2015 begon ze ook met eigen producties en bracht ze de EP Private Joy uit. 

Honne
Honne maakt zonnige electrosoul/pop in de lijn van Chet Faker, Jamie Woon en Jack Garratt. Na een paar EP’s onder eigen beheer hebben de Britten een platendeal op zak, scoren ze airplay bij de BBC en touren ze het hele Verenigd Koninkrijk door met hun liveset. Dit is ongetwijfeld het optreden waar straks drie keer zoveel mensen van zeggen dat ze er bij zijn geweest, dan dat er eigenlijk in de zaal passen. 

Dua Lipa
Pas 19 is ze, maar Dua Lipa heeft met haar liedjes nu al de eeuwige jeugd weten te vangen. Euphorische liefdesanthems zijn het, sprankelende elektropopsongs waarvan je je armen zorgeloos de lucht in zult willen gooien. Ze maakt ze in samenwerking met Emile Hayne, de producer die eerder al met Lana Del Rey en FKA twigs werkte.

HVOB
Spooky electronica van dj/producersduo uit Wenen dat begin dit jaar hun tweede album uitbracht. Anna Müller doet het basiswerk, zij schrijft de tracks, produceert en zingt. Paul Wallner is vooral betrokken in de studio bij het afmaken van de tracks. Live treden ze samen op met een drummer. Het is een liveshow die ze al over de hele wereld mogen spelen en die in een Duitse poll hoger wist te scoren dan optredens van Nicholas Jaar en Disclosure. Onze verwachtingen zijn hooggespannen voor HVOB!

Ninos Du Brasil
Niet uit Brazilië natuurlijk, want dat mag niet op Eurosonic. Maar oldschool techno vermengd met Braziliaans carnaval… klinkt dat je spannend in de oren? Dan zeker Ninos Du Brasil checken, want die krijgen zelfs een bejaardenhuis aan het springen en juichen met hun percussion-based techno. Het duo bestaat uit Nico Vascellari en Nicolo Fortuni, die elkaar kennen uit de Italiaanse punkscene. Ze bleken een gezamenlijke interesse te hebben in Batacuda, een Braziliaanse percussie stijl die veel Afrikaanse invloeden heeft: veel drums en repetitie. Perfect om techno van te maken en nóg perfecter voor een explosieve liveshow.