Checklist (week 9) Checklist (week 9)

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

Checklist (week 9)

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

intro

5. (-) DIIV - Is The Is Are (Album van de Week)
De weg naar het tweede album van postpunk/dreampop/indierockband DIIV was vol obstakels. Drugsproblemen, mislukte opnames; geen wonder dat we vier jaar moesten wachten op een opvolger van Oshin. Met Is The Is Are is het wachten voorbij. Nee, het is niet de grote stijlbreuk die Zachary Cole Smith had aangekondigd, maar daarom is het niet minder goed. Bovendien klinken de New Yorkers nog een stuk frisser dan op hun debuut. De comeback van DIIV is het 3voor12 Album van de Week.

8. (-) Whitney – No Woman (Single van de Week)
Uit de as van Smith Westerns (drummer Julien Ehrlich en gitarist Max Kakacek) komt folkrockband Whitney, die binnenkort hun debuutalbum uitbrengen op Secretly Canadian. De fraai gearrangeerdeblazers leadsingle Woman belooft alvast veel goed:mooie Neil Young-achtige falsetto-zang, twangy gitaren en een vreugdevolle blaaspartij die de song halverwege optilt uit de melancholie. Jonathan Rado van Foxygen schijnt het album te produceren. Komende maand staat Whitney op Where The Wild Things Are.

11. (1) Marlon Williams - Marlon Williams (album)
Marlon Williams begon in zijn thuisland Nieuw Zeeland als frontman van The Unfaithful Ways, een bandje dat hij met schoolvrienden en zijn scheikundeleraar had opgezet. Na een driedelige samenwerking met Delaney Davidson is het nu tijd voor zijn solodebuut, dat sinds vrijdag ook in Europa uit is. In de melancholische americana van de twintiger klinkt een hoop levenservaring door, maar Williams beschikt bovendien over een aardig empathisch vermogen. Dat blijkt bijvoorbeeld als hij op Nina Simone-cover When I Was A Young Girl perfect in de huid van een ouder wordende vrouw kruipt.

De Checklist van deze week is samengesteld door Norbert Pek, Christiaan Walraven, Ralph-Hermen Huiskamp, Freek Verhulst, Atze de Vrieze, René Passet, Ingmar Griffioen, Timo Pisart, Sander Kerkhof, Tomas Delsing, Sjoerd Huismans, Menno Visser en Erik Zwennes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12